Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου.

Η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης συγκέντρωσε 272.9633 πόντους με το εκπληκτικό της πρόγραμμα και κατέκτησε την πρώτη θέση, κλείνοντας τον τελικό.

«Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα, είναι κάτι μαγικό, είμαι πολύ συγκινημένη» είπε στην ΕΡΤ. «Είχα σκοπό να αποσυρθώ πέρσι από το σόλο. Για να είμαι ειλικρινής πέρσι ήταν σκοπός μου να ήταν η τελευταία μου συμμετοχή. Δυστυχώς είχα πολύ ελλιπή προετοιμασία, γνώριζα τις δυνατότητές μου για αυτό και πείσμωσα και είπα θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα. Τεράστια ευχαριστώ στις προπονήτριές μου» ανέφερε.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδο (ΚΟΕ) η Ευαγγελία Πλατανιώτη «έφτασε στον Θεό» και «η γαλανόλευκη στον υψηλότερο ιστό».

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ

«Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έκανε την εμφάνιση της ζωής της και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Ντόχα.

Αγωνίστηκε τελευταία από όλες στον τελικό του τεχνικού σόλο, ήξερε τί έπρεπε να κάνει αλλά αυτή, έφτασε στο Θεό: 262,3700 βαθμούς είχε συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή η Κινέζα Ξου. Η Πλατανιώτη με  θέμα της χορογραφίας της που έχει τίτλο “Black Raven” (μαύρο κοράκι), σε μουσική από το “Dance of death” και βαθμό δυσκολίας 38.9000 (υψηλότερο από όλες) κατάφερε να ξεπεράσει και την βαθμολογία των προκριματικών. Απέσπασε 101.6500 στην καλλιτεχνική εντύπωση και 171.3133 στην εκτέλεση για να φτάσει στο σύνολο τους 272.9633 βαθμούς, με τους οποίους ξεπέρασε τους 270.1901 των προκριματικών. ΠΡΩΤΗ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΙΣΤΟ.»

Δείτε το πρόγραμμά της:

Η στιγμή της απονομής: