Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία η επίθεση με μαχαίρι που έγινε το πρωί στον Gare de Lyon στο Παρίσι, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία ο ύποπτος «προφανώς υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα».

Ο δράστης που είναι υπήκοος του Μαλί και συνελήφθη «διαμένει νόμιμα στην Ιταλία από το 2016, έχοντας λάβει άδεια παραμονής το 2019 η οποία εξακολουθεί να ισχύει» σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του, δήλωσε ότι υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα και στην κατοχή του βρέθηκαν φάρμακα, πρόσθεσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Λοράν Νουνιές στους δημοσιογράφους στον σταθμό της Λιόν.

Ο επιτιθέμενος επιτέθηκε σε τρεις πολίτες με μαχαίρι και σφυρί, τραυματίζοντας τον έναν σοβαρά. Η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί αλλά η ζωή του παραμένει σε κίνδυνο σε αυτό το στάδιο, διευκρίνισε ο Νουνιές, αντίθετα με αυτό που είχαν πει αρχικά αστυνομικές πηγές. Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας τέταρτος είναι σε κατάσταση σοκ.

Η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από την πλευρά της, η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία διευκρίνισε ότι παρακολουθεί την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP