Συνελήφθη τα ξημερώματα (3/2) στην περιοχή των Λαδάδικων στη Θεσσαλονίκη o 25χρονος τράπερ Ricta για την άγρια επίθεση εναντίον 23χρονου φοιτητή, τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής (26/1). Το θύμα παραμένει στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.

Σε βάρος του 25χρονου υπήρχε ένταλμα σύλληψης για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας, από κοινού. Ο ίδιος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί.

Οι αστυνομικές έρευνες για τον δεύτερο δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τη δικογραφία το περιστατικό συνέβη στην οδό Συγγρού, όπου το νεαρό θύμα βρισκόταν με την παρέα του. Ο 23χρονος δέχθηκε απρόκλητη επίθεση στο κεφάλι και στο σώμα, από τους δύο κατηγορούμενους, ενώ κατά την ίδια δικογραφία αφορμή φέρεται να στάθηκε μία απλή ερώτηση που απηύθυνε ο φοιτητής προς τον τράπερ.

Στο νοσοκομείο ο 23χρονος

Μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 23χρονος πήγε στο σπίτι του, όπου έπεσε να κοιμηθεί, κάτι το οποίο πιθανολογείται ότι συντέλεσε και στην επιδείνωση της υγείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων όταν ξύπνησε δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον και τα λόγια του ήταν ακατάληπτα.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει αιμάτωμα και βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τον υπέβαλλαν σε πολύωρο χειρουργείο. Όλη την εβδομάδα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου εξακολουθεί να παραμένει.