Ο πιο πολυσυζητημένος πολιτικός στη Βουλή δεν ήταν άλλος χθες από έναν πρώην βουλευτή του εθνικοπατριωτικού τόξου. Ο εν λόγω πολιτικός (που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές), έγινε ξαφνικά … viral όταν έγινε γνωστό πως κέρδισε στο Λαϊκό Λαχείο 3.000.000 ευρώ, μας ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Όσοι βουλευτές δεν πίστεψαν την είδηση που κυκλοφορούσε στο Ελληνικό Κοινβούλιο, έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στο πρώην βουλευτή. Εκείνος τους επιβεβαίωσε το γεγονός, πλην όμως ο εν λόγω πολιτικός, (από χθες νέος εκατομμυριούχος), τους παρακάλεσε για ευνόητους λόγους (όπως έλεγε) να μην «το κάνουν βούκινο».

Τα πηγαδάκια των βουλευτών στη Βουλή

Ακόμα και «πηγαδάκια» βουλευτών σχηματίσθηκαν για να συζητήσουν την τύχη – βουνό του πολιτικού, οποίος μέχρι προσφάτως καθόταν μαζί με νεοδημοκράτες βουλευτές στο Εντευκτήριο της Βουλής και δεν ήταν λίγοι οι «γαλάζιοι» που πίστευαν ότι τελικά θα προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει ο ΒΗΜΑτοδότης, στους βουλευτές της ΝΔ δεν έκανε έκπληξη το γεγονός ότι στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, μετείχε σε ψηφοδέλτιο γαλάζιου υποψηφίου. Αντίθετα, αυτό που πραγματικά τους εντυπωσίασε ήταν ότι με έναν τρίδυμο λαχνό κέρδισε τρία εκατομμύρια ευρώ.

Η επιστάτευση ενός πρώην υπουργού οικονομικών

Οι βουλευτές μάλιστα, προχώρησαν ακόμη παρά πέρα και ζήτησαν και τη γνώμη ειδικών επί του θέματος και προκειμένου να ενημερωθούν για το μέγεθος της τύχης του πρώην συναδέλφους τους. Να μάθουν δηλαδή πόσο ακριβώς θα είναι το καθαρό ποσό που τελικά θα εισπράξει ο τυχερός πρώην βουλευτής μετά την προβλεπόμενη εκ του νόμου παρακράτηση των φόρων.

Προκειμένου να προσεγγίσουν με ακρίβεια την απάντηση στο εν λόγω ερώτημα, επιστράτευσαν μάλιστα ένα πρώην υφυπουργό Οικονομικών και του ζήτησαν να τους εξηγήσει. Εκείνος τους ενημέρωσε ότι η παρακράτηση φόρου αφορά το 20% του ποσού που κέρδισε από το λαχείο και αφού έκανε τους σχετικούς υπολογισμούς του, είπε ότι ο τυχερός πολιτικός θα εισρπάξει καθαρό το ποσό των 2.400.000 ευρώ.