Καθώς οι πλατφόρμες streaming επενδύουν όλο και περισσότερο σε νέο περιεχόμενο, προσθέτοντας νέες σειρές κάθε εβδομάδα, θέλει πολύ «ξεσκόνισμα» για να ξεχωρίσεις την ήρα απ’ το σιτάρι. Γι’ αυτό και για άλλη μια φορά, κάναμε τη δύσκολη δουλειά και ξεχωρίσαμε τις καλύτερες ολοκαίνουριες ξένες σειρές εκεί έξω. Εσείς απλά πατήστε το play.

Mr & Mrs Smith

Μέχρι να φτάσει τελικά στις οθόνες μας, η σειρά «Mr & Mrs Smith» πέρασε από σαράντα κύματα. Το remake της ταινίας του 2005 ανακοινώθηκε πρώτη φορά το 2021. Ομως με τούτα και με ‘κείνα το πρότζεκτ των Donald Glover και Francesca Sloane χρειάστηκε δυο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Κάλλιο αργά παρά ποτέ δεν λένε; Ε, αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ. Γιατί η νέα αυτή εκδοχή του ψιλομέτριου blockbuster των Brad Pitt-Angelina Jolie αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Το εύστροφο σενάριο και η δυνατή χημεία των πρωταγωνιστών είναι ίσως τα δυνατότερα χαρτιά αυτής της σειράς, η οποία αφηγείται την ιστορία των John (Donald Glover) και Jane Smith (Maya Erskine), ενός νεόνυμφου ζεύγους – αγνώστων μεταξύ τους μέχρι σήμερα – κατασκόπων σε μυστική αποστολή. Ενώ προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την αποστολή τους, καλούνται επίσης να γνωριστούν μεταξύ τους και να καταλάβουν αν είναι χρήσιμο ή επιζήμιο για την αποστολή τους να συμβεί μεταξύ τους κάτι περισσότερο.

Πέρα από τους εξαιρετικούς Erskine και Glover, στη σειρά εμφανίζονται επίσης οι Paul Dano, John Turturro, Alexander Skarsgard και Sarah Paulson μεταξύ πολλών πολλών άλλων. Το όγδοο και τελευταίο επεισόδιο μας αφήνει σε cliffhanger τέτοιο που υποδεικνύει μια κάποια επιθυμία των δημιουργών να πάνε και για δεύτερη σεζόν. Και μάλλον δεν θα είναι δύσκολο να πάρουν το πράσινο φως.

Η σειρά «Mr & Mrs Smith» προβάλλεται στο Prime Video

Black Cake

Από το 1976, ο Φεβρουάριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Αφροαμερικανικής Ιστορίας, τιμώντας τους αγώνες και τις νίκες των Αφροαμερικανών σε ολόκληρη την ιστορία των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία παραγωγής της Oprah Winfrey μεταφέρει επί της οθόνης το ντεμπούτο μυθιστόρημα της Charmaine Wilkerson «Black Cake», το οποίο ακολουθεί δύο αποξενωμένα αδέλφια Αφροαμερικανών που έρχονται κοντά όταν η μητέρα τους από την Καραϊβική πεθαίνει, αφήνοντας πίσω της ηχογραφημένες κασέτες που αποκαλύπτουν την αλήθεια της πολυτάραχης ζωής της.

Όπως και το μυθιστόρημα της Wilkerson, η σειρά της Marissa Jo Cerar κινείται σε δύο χρόνους. Η ουσία της ιστορίας, όμως, βρίσκεται στις αναδρομές στη δεκαετία του 1960, όπου η μάχη μιας νεαρής γυναίκας – την οποία υποδύεται υπέροχα η ανερχόμενη Mia Isaac – να ξεφύγει από μία κακή αρχή στη ζωή την οδηγεί να εγκαταλείψει την Τζαμάικα και να ταξιδέψει στο Λονδίνο, τη Σκωτία και αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, αν και πραγματεύεται δύσκολα ζητήματα σχετικά με τη καταγωγή, την ταυτότητα, την απώλεια και το φύλο, το «Black Cake» είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές σειρές οπτικά. Ακόμα και μακριά από τις γαλαζοπράσινες θάλασσες της Τζαμάικα της δεκαετίας του 1960, όπου κάθε χαρακτήρας είναι στυλιζαρισμένος μέχρι τελικής πτώσεως με εξαίσια κοστούμια εποχής, η σειρά είναι σκέτο οφθαλμόλουτρο.

Η σειρά «Black Cake» προβάλλεται στο Disney+.

Choir

Το 2019, στον 14ο κύκλο του εμπορικά πολύ επιτυχημένου talent show «America’s Got Talent», η Χορωδία Νέων του Ντιτρόιτ (DYC) κατέπληξε κοινό και κριτική επιτροπή με τις εμφανίσεις της, προκαλώντας κάθε φορά όρθιες επευφημίες.

Ως γνωστόν, η Disney λατρεύει τις συγκινητικές ιστορίες, πόσο μάλλον αν είναι αληθινές. Ετσι, ανεξάρτητα από την έκβαση των στόχων της χορωδίας, το μεγαθήριο του θεάματος αποφάσισε να αφηγηθεί την κρίσιμη περίοδο που ακολούθησε για την DYC μετά την συμμετοχή της στο talent show μέσα από το «Choir», μια σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων.

Η σειρά ακολουθεί την Χορωδία Νέων καθώς ετοιμάζονται για την παράσταση της ζωής τους στο Carnegie Hall. Την ίδια στιγμή, μιλά για το πώς είναι να μεγαλώνει κανείς στο Ντιτρόιτ, τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτά τα παιδιά, αλλά και τα όνειρα τους. Πάνω απ’ όλα όμως, το «Choir» μιλά για τη μαγεία της μουσικής.

Το «Choir» προβάλλεται στο Disney+. 

Scrublands

Βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Chris Hammer, η νέα αυστραλιανή σειρά μυστηρίου τεσσάρων επεισοδίων «Scrublands» ξεκινά ιδιαίτερα προκλητικά, με έναν ιερέα – τον Bryon Swift τον οποίο υποδύεται ο Jay Ryan – να πυροβολεί το ίδιο του το ποίμνιο με ένα τουφέκι, δολοφονώντας πέντε ανθρώπους πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του. Δώδεκα μήνες αργότερα, ένας δημοσιογράφος της Sydney Morning Herald – ο Martin Scarsden τον οποίο υποδύεται ο Luke Arnold – φτάνει στον τόπο του εγκλήματος για να γράψει ένα άρθρο για τη συμπλήρωση ενός έτους από το συμβάν.

Σε σκηνοθεσία Greg McLean, αυτό το επαρχιακό αστυνομικό νουάρ ξεδιπλώνεται σταδιακά σε κάθε επεισόδιο, αποκαλύπτοντας τις κρυμμένες αλήθειες της μικρής αυτής πόλης και επιτρέποντας, παράλληλα, στον McLean να αφιερώσει πλάνα και στα αγροτικά τοπία της γενέτειράς του, που εδώ μοιάζουν να μοιράζονται την συνενοχή των πρωταγωνιστών.

Η σειρά «Scrublands» κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE TV στις 03/02.