Ο Παναιτωλικός είχε ραντεβού με την ιστορία και ήταν συνεπής. Χάρη στο 3-1 επί του ΟΦΗ στο Αγρίνιο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη διπλασίασε τις νίκες στο ζευγάρι και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά από την ίδρυσή της. Είχε προηγηθεί άλλωστε η νίκη με 2-1 στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Ο αγώνας

Η κρητική ομάδα, η οποία παρατάχθηκε με τριάδα στην άμυνα, μπήκε πιο δυνατά και απείλησε στο 3′. Ο Μπάκιτς κατέγραψε τη δεύτερη καλή στιγμή στο 16′, με ένα σουτ που σταμάτησε στον Μαλή.

Από το 20′ ο Παναιτωλικός άρχισε να κάνει τελικές, με πιο αξιοσημείωτη ένα σουτ εκτός περιοχής του Ντουάρτε στο 23′. Ο ΟΦΗ απάντησε στο ίδιο λεπτό με σκαστή κεφαλιά του Νέιρα που εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Στεργιάκης.

Η προειδοποιητική βολή των γηπεδούχων δόθηκε στο 30′, όταν το κοντινό πλασέ του Ντίας αποκρούστηκε από τον Μπάουμαν και αμέσως μετά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Λουίζ Φελίπε έπιασε ένα δυνατό σουτ κι ο Στεργιάκης απέκρουσε εντυπωσιακά, στο 35′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντίας εξουδετερώθηκε από τον Μπάουμαν σε κόρνερ και στο 36′ ο Μπάκιτς έστειλε την μπάλα άουτ με δυνατό σουτ.

Το σκορ άνοιξε στο 38′ με δυνατό συρτό σουτ του Ντουάρτε, έπειτα από σπουδαία συνεργασία και ασίστ του Ντίας.

Ο Παναιτωλικός έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 59′, έπειτα από γύρισμα του Λιάβα, παρέμβαση του Ντουάρτε και κοντινό πλασέ του Χατζηθεοδωρίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πέδρο έκανε ένα συρτό σουτ και ο Μπάουμαν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Ισέκα, που έκανε το ντεμπούτο του για τον ΟΦΗ, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 72′, ύστερα από ωραία κάθετη του Μπάκιτς. Ακολούθησε πίεση και ευκαιρίες με τον Γκαγέγος.

Τα πάντα είχαν κριθεί από τη στιγμή που το ματς είχε μπει στις καθυστερήσεις ώσπου στο 93′ ο Πέρεθ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα έπειτα από αντεπίθεση και γύρισμα του Λιάβα.

Παναιτωλικός: Στεργιάκης, Μαλής, Οικονόμου (70′ Ντουάρτε), Μλάντεν, Ντουάρτε (85′ Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85′ Πέρεθ), Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρίας, Τορεχόν (70′ Μπακάκης), Ντίας (57′ Λιάβας), Πέδρο

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Μπρεσάν, Μπάκου (55′ Μοσκέρα), Νέιρα (64′ Ισέκα), Βούρος, Τοράλ (64′ Γκαγέγος), Τοράρινσον (78′ Λάρσον), Λουίζ Φελίπε, Γκλάζερ (46′ Ριέρα), Μπάκιτς, Αμπάντα