Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μία 15χρονη από παρέα συνομηλίκων της στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η 15χρονη δέχτηκε επίθεση όταν βγήκε από internet cafe: την έφτυσαν και τη χτύπησαν στο μάτι με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χάσει τις αισθήσεις της, καθώς χτύπησε στο αριστερό μέρος του κεφαλιού της.

Η πράξη καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε στα social media και οι Αρχές συνέλαβαν 5 ανήλικες -αναζητείται άλλη μία- ενώ έγιναν συλλήψεις 7 γονέων.

«Φέρουν ευθύνη οι γονείς»

Αναφερόμενη στο περιστατικό η δικηγόρος, Κατερίνα Φραγκάκη, αναφέρει στο MEGA, πως οι γονείς έχουν μεγάλη ευθύνη.

«Λέγαμε ότι θα το δούμε να συμβαίνει, καθότι φέρουν ευθύνη και οι γονείς. Είναι πολύ σημαντικό ότι βλέπουμε ότι άμεσα συνέβη αυτό. Οι γονείς φέρουν ευθύνη για την παραμέληση του τέκνου, πλημμέλημα, το οποίο προβαίνει σε τέτοιες αξιόποινες πράξεις. Ίσως και οι γονείς όταν βλέπουν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και προεκτάσεις για τους ίδιους, θα προσέχουν ακόμη περισσότερο τα παιδιά τους» είπε.

«Η ελληνική δικαιοσύνη θα τρέξει την υπόθεση, είναι σημαντικό ότι εδώ βλέπουμε μια άμεση αποκατάσταση του ζητήματος γιατί οι πράξεις αυτές των ανηλίκων παίρνουν χρόνια για να φτάσουν στη δικαιοσύνη, είναι σημαντικό ότι εδώ εμπλέκονται και οι γονείς ώστε να τρέξει πιο γρήγορα αυτή η εγκληματική πράξη και να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν» ανέφερε.

«Δεν θέλει να πάει σχολείο»

Η μητέρα της 15χρονης μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Η οικογένεια έχει ζητήσει να μην γίνεται αναπαραγωγή του εν λόγω βίντεο, καθώς επιβαρύνει ψυχολογικά την κατάσταση της ανήλικης, η οποία δηλώνει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο της και αρνείται να βγει από το σπίτι.

«Στις 8:30 η ώρα ήταν η μικρή σε ένα ίντερνετ καφέ, 150 μέτρα από το σπίτι, σε κεντρικότατο δρόμο, στην Άνω Τούμπα. Εκεί την επισκέφθηκαν έξι κορίτσια και της ζήτησαν να βγει έξω να μιλήσουν. Της ζήτησαν το λόγο γιατί η φίλη της της είπε κάποια λόγια για αυτές και λέει η μικρή η δική μου «εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο».

Επειδή αρνήθηκε τα δικά τους τα λόγια, την περικύκλωσαν ανάμεσα στα αυτοκίνητα και άρχισαν να την φτύνουν. Και η μικρή αντιστάθηκε. Και όπως μιλούσανε σηκώθηκε η μία και της δίνει μια γροθιά στο μάτι και έπεσε. Και πέφτοντας χτυπάει το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο» είπε.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «αυτοί μόλις είδαν που έπεσε η μικρή σηκώθηκαν και έφυγαν. Περνώντας ένας πιτσιρικάς την είδε την μικρή πεσμένη ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πήγε και την σήκωσε και κατευθείαν πήρε τηλέφωνο. Και λέει «έλα μπαμπά, με χτυπήσανε, με δείρανε, να πάμε στην Αστυνομία».

Συνελήφθησαν και οι γονείς των παιδιών, Κρατήσανε τα παιδιά με τους γονείς εκεί, δεν ξέρω για ποιον λόγο. Δεν μπόρεσαν να συλλάβουν μόνο το κορίτσι που την χτύπησε. Αυτή την στιγμή η κόρη μου είναι ψυχολογικά χάλια, δεν θέλει να πάει σχολείο, δεν θέλει να βγει από το σπίτι. Προέχει η ψυχολογία του παιδιού, να μπορέσει να επανέλθει».