Εγγύηση 10.000 ευρώ έδωσε ο «Τάκης ο Αλβανός» ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και εκείνος σε συνεργασία με τις Αρχές ήρθε από τη Βρετανία για να παραδοθεί.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τις δολοφονίες και δήλωσε ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης. Παράλληλα αναμένεται η απόφαση για το αν θα υπάρξουν κυρώσεις για το ποινικό αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα ή όχι.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η κατηγορία αυτή είναι τυπική, αφού ο 48χρονος επέστρεψε στην Ελλάδα σε συμφωνία με τις διωκτικές αρχές και ήταν μέρος των ερευνών που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές για τα ποινικά αδικήματα που διερευνώνται, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα.

Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται

Ο άνδρας, ο οποίος είναι γνωστός ως «Τάκης ο Αλβανός» και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος από τους αστυνομικούς, εμπλέκεται σε υπόθεση έκρηξης αυτοκινήτου Smart που είχε γίνει στις 29 Δεκεμβρίου του 2014 στην Αττική Οδό. Τότε είχε σκοτωθεί ο οδηγός του οχήματος, ένας 35χρονος Αλβανός, και είχε τραυματιστεί η συνοδηγός. Η έκρηξη είχε γίνει ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει και στη συνέχεια διαπιστώθηκε από τους αρμόδιους ότι ήταν παγιδευμένο με μηχανισμό.

Ο 48χρονος φέρεται επίσης να έχει κατηγορηθεί για συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου στο Joy Bar στη Γλυφάδα το 2017. Στην συγκεκριμένη ένοπλη επίθεση, η οποία είχε συσχετιστεί με αντιδικίες για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν τρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος είχε συλληφθεί ξανά το 2021 μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι σε τζιπ στην περιοχή της Λαμίας, όπου είχε μεταβεί μαζί με Έλληνα επιχειρηματία, γνωστό στον κόσμο της νύχτας, προκειμένου να συναντήσουν τον βαρυποινίτη που είχε λάβει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού.