Τον τρόπο με τον οποίο παγίδεψαν στον Πειραιά και οδήγησαν τον 43χρονο στη φυλακή παρέθεσε ο πατέρας του 13χρονου κοριτσιού που λίγο έλειψε να πέσει θύμα στις αρρωστημένες ορέξεις του.

Όλα φαίνεται, πως ξεκίνησαν μέσω διαδικτύου. Η κοπέλα, μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου, άρχισε να συνομιλεί με τον 43χρονο, ενώ η ίδια του είχε κάνει γνωστή την ηλικία της. Ωστόσο, αυτός δεν πτοήθηκε και μεταξύ άλλων ξεκίνησε να της στέλνει χυδαίες φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία ενοχλούσαν εμφανώς τη 13χρονη. Εκείνη, όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και μίλησε στον πατέρα της για την παρενόχληση, που υπέστη.  Έτσι, λοιπόν ο πατέρας της σε συνεννόηση με την αστυνομία έκλεισε ραντεβού με τον 43χρονο ως η 13χρονη και του έστησε παγίδα στο διαμέρισμά τους.

Ο 43χρονος ξεκίνησε από την Πάτρα μέσω ΚΤΕΛ, να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα, ώστε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις. Ωστόσο, δεν περίμενε, ότι πίσω από το ραντεβού βρισκόταν ο πατέρας της 13χρονης και οι φίλοι του. Ο ίδιος, λοιπόν φτάνει στο σπίτι και χτυπάει το κουδούνι. Εκεί ο πατέρας ανοίγει την πόρτα, όπου ήταν κρυμμένος πίσω της. Σε αυτό το σημείο, ο 43χρονος διστάζει, αλλά τελικά πιάνεται και συλλαμβάνεται.

Εξίσου ιδιαίτερο είναι και το γεγονός, ότι ο 43χρονος είναι και ο ίδιος πατέρας μίας 13χρονης, συνομήλικη δηλαδή με το επίδοξο θύμα του.

Ο πατέρας της 13χρονης, παρόλα αυτά μιλώντας στο «Live News» για το γεγονός, εμφανώς ανακουφισμένος, που όχι μόνο κατάφερε να αποτρέψει την κακοποίηση της κόρης του, αλλά και να παραδώσει στις αρχές τον παιδόφιλο, δήλωσε ότι «Και στο κινητό του που κατάσχεσε η αστυνομία βρήκε πάρα πολλές συνομιλίες με άλλα παιδιά».

Πώς προσέγγισε ο 43χρονος το κορίτσι

«Ξεκίνησε να μιλάει αρχικά από ένα γυναικείο προφίλ στην ανήλικη κόρη μου. Μετά συνέχισε στέλνοντας άσεμνα μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιχεομένου ως γυναίκα. Σε αυτό το σημείο η κόρη μου με ενημέρωσε έγκαιρα. Από εκεί και πέρα το χειρίστηκα εγώ. Στην αρχή εγώ νόμιζα ότι μίλαγα με ένα ψεύτικο προφίλ. Μέσα από αυτές τις συνομιλίες καταφέραμε να φέρουμε αυτόν τον άνθρωπο στο σπίτι που έγινε η σύλληψη. Εις γνώση του μου έλεγε «μην πεις τίποτα γιατί θα πάω φυλακή». Απ’ ότι άκουσα είχε πολλές συνομιλίες με διάφορα κορίτσια στο κινητό του», εξήγησε ο πατέρας της 13χρονης στην εκπομπή.

ΕΔΕ για το βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύλληψη

Με αφορμή το βίντεο πάντως η ΓΑΔΑ ζητά εξηγήσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, ενώ διατάχθηκε και προκαταρκτική διοικητική έρευνα (ΕΔΕ) για το βίντεο, το οποίο, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι δεν είχε την έγκριση της, ενώ ερευνάται γιατί οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, επέτρεψαν να βιντεοσκοπηθεί η διαδικασία και να ανέβει στα social media.

Ωστόσο, στόχος της καταγραφής είναι να σταλεί ένα μήνυμα, σε κάθε παιδί που έχει βρεθεί σε ανάλογη θέση με την 13χρονη, να μην διστάσει να μιλήσει. Να αποκαλύψει στους γονείς τα όσα περνάει, για να αποτραπεί ένα έγκλημα, όπως συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Δραπετσώνα.