Μέχρι και στην σκεπή είχε κρύψει όπλα το ζευγάρι που εντοπίστηκε στη Φλώρινα να έχει στην κατοχή του ολόκληρο οπλοστάσιο.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, συνεχιζόμενων των αστυνομικών ερευνών σχετικά με τη δράση των δύο που είχαν συλληφθεί χθες (29/01) το απόγευμα, για νομοθεσία περί όπλων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων, καθώς και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι και επιπλέον πολεμικό υλικό, το οποίο βρισκόταν επιμελώς κρυμμένο στη σκεπή της οικίας των συλληφθέντων, στην πόλη της Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

  • 10 όπλα, εκ των οποίων 3 πολεμικά τυφέκια, 1 πολυβόλο, 1 υποπολυβόλο, 1 κυνηγετικό όπλο, 1 πιστόλι, και 3 αυτοσχέδια όπλα,
  • 8 κάνες πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 11 διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων,
  • 2 γεμιστήρες από πολεμικό τυφέκιο,
  • 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
  • 1 κινητό τηλέφωνο

Τι αναζητά η αντιτρομοκρατική

Τα όπλα και όλα όσα βρέθηκαν απεστάλησαν για έρευνα και περιμένουμε να δούμε εάν θα βρεθεί κάτι, ενώ άγνωστος παραμένει ο λόγος που είχαν στην κατοχή τους όλο αυτό το οπλοστάσιο.
Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζονται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή των ανωτέρω συλληφθέντων σε αξιόποινες πράξεις.

Τα δύο άτομα θα οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας για να δώσουν εξηγήσεις.

Πήρε προθεσμία να απολογηθεί το ζευγάρι

Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε το ζευγάρι από την Φλώρινα, που βρέθηκε να έχει στην κατοχή του, βαρύ οπλισμό σε αποθήκη δίπλα από την οικία του, αλλά και σε άλλες κρύπτες εντός αυτής.

Η 57χρονη θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι και ο 54χρονος πήρε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου οπότε και θα απολογηθεί.