Απίστευτα ευρήματα έχουν βρει οι αστυνομικές Αρχές στο σπίτι στη Φλώρινα όπου νωρίτερα ανακάλυψαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Οι Αρχές βρίσκονται ακόμα στο χώρο και μετά από έρευνες εντόπισαν μία κρύπτη.

Εκεί βρήκαν και άλλα όπλα τα οποία θα στείλουν και αυτά για ανάλυση. Φυσικά, θα συνεχίσουν τις έρευνες και στους υπόλοιπους χώρους που υπάρχουν στο σημείο και ειδικά στις αποθήκες.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν οι δύο δράστες, ένας 54χρονος και μια 57χρονη. Η σύλληψη των δύο έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Συνολικά στο σπίτι σε πρώτη φάση είχαν βρεθεί 29 όπλα μεταξύ των οποίων τα τρία ήταν πολυβόλα. Επιπλέον οι Αρχές ανακάλυψαν 72 κιλά πυρίτιδας, 11 χειροβομβίδες, 5 βλήματα, 35.000 φυσίγγια, 95 γεμιστήρες, έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και πολλά άλλα.

Τα δύο άτομα θα οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας για να δώσουν εξηγήσεις.

Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

Τα όπλα και όλα όσα βρέθηκαν απεστάλησαν για έρευνα και περιμένουμε να δούμε εάν θα βρεθεί κάτι, ενώ άγνωστος παραμένει ο λόγος που είχαν στην κατοχή τους όλο αυτό το οπλοστάσιο.
Ειδικότερα, από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζονται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή των ανωτέρω συλληφθέντων σε αξιόποινες πράξεις.

Αναλυτικά στο σπίτι – οπλοστάσιο βρέθηκαν

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς για κατοχή μεγάλης ποσότητας πολεμικού υλικού στην πόλη της Φλώρινας, πραγματοιποιήθηκε χθες το απόγευμα έρευνα σε οικία των ανωτέρω δύο (2) ημεδαπών, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-29- όπλα, εκ των οποίων -14- πολεμικά τυφέκια, -3- υποπολυβόλα, -5- πιστόλια, -6- περίστροφα και -1- καραμπίνα,
-95- γεμιστήρες, εκ των οποίων -57- πολεμικών τυφεκίων, -31- υποπολυβόλων και -7- πιστολιών,
ποσότητα πυρίτιδας βάρους 72 κιλών και 200 γραμμαρίων,
-11- χειροβομβίδες, εκ των οποίων -10- αμυντικού τύπου και -1- εκπαιδευτική,
-5- βλήματα όλμου,
-35.455- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
απροσδιόριστος αριθμός καλύκων, συνολικού βάρους -414- κιλών,
-1- αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός,
-1- αστυνομική ράβδος,
-1- βαλλίστρα,
-1- διόπτρα,
-1- αλεξίσφαιρο,
-7- κροτίδες,
-6- βολίδες,
-3- πυροκροτητές,
-14- τμήματα διαφόρων πολεμικών τυφεκίων και
-1- φωτοπαγίδα.

Δείτε εικόνες