Πριν από τρία 24ωρα, δύο «αγρο-ακτιβίστριες» πέταξαν σούπα στον πίνακα της «Μόνα Λίζα» στο Μουσείο του Λούβρου.

Προσωπικά δεν ξέρω τι είναι οι «αγρο-ακτιβίστριες», ούτε τις έχω ξανακούσει ποτέ, αλλά είναι η καλύτερη ελληνική απόδοση του αντίστοιχου γαλλικού όρου που μπόρεσα να βρω.

Αντιθέτως συμβαίνει μαζί με αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη να έχω ακούσει για τη «Μόνα Λίζα», το Λούβρο και τον Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Περιττό να διαβεβαιώσω λοιπόν πως δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την σημερινή κατάσταση της αγροτικής οικονομίας ώστε να φάνε τη σούπα στη μούρη.

Αλλά φαίνεται πως οι «αγρο-ακτιβίστριες» έφτιαξαν σχολή. Επικαλούνται ένα δίκιο της κοινωνίας που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά η άποψή τους για το δίκιο της κοινωνίας.

Ακόμη και στη χώρα μας.

Αλλά το ΠΑΣΟΚ γράφει στα αζήτητα τη γνώμη των πασόκων και ψηφίζει τα δικά του.

Πάλι καλά που δεν έβαλε και «πέντε κριτήρια» για να πάρουμε τα F-35 όπως ανακοίνωσε ο ναυαρχούκος.

Παράξενο. Διότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας και οι ψηφοφόροι του θυμούνται ακόμη ότι άλλαξε τη χώρα.

Ποτέ δεν ήταν κι ούτε μπορεί να γίνει μια παρέα από ακτιβίστριες που πετάνε σούπες στους πίνακες «για να μη διευκολύνουμε τον Μητσοτάκη».

Για πολλούς λόγους αλλά κι επειδή ο Μητσοτάκης ούτε χρειάζεται, ούτε ζητάει να τον διευκολύνουν.

Κοιτάζοντας τις δημοσκοπήσεις λοιπόν τα πράγματα είναι απλά.

Ολοι αντιλαμβάνονται και την κυριαρχία αλλά και τη φθορά της κυβέρνησης.

Ολοι καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα αβγά και τα πασχάλια.

Κι όλοι βλέπουν το αγκομαχητό του ΠΑΣΟΚ στην ανηφόρα. Λογικό. Σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου η πολιτική δεν γίνεται με ακτιβίστριες και σούπες.

Αντί λοιπόν ένα μεταρρυθμιστικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας να βρίσκεται στην πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων, αντί να πιέζει για περισσότερα και πιο γρήγορα, βρίσκεται πίσω κι από τους ίδιους τους ψηφοφόρους του.

Οι οποίοι δεν είναι «αγρο-ακτιβίστριες».

Πλειοδοτούν συντριπτικά για την επιστολική ψήφο ή για τα πανεπιστήμια και δεν αλλάζουν γνώμη αν μια τροπολογία της Κεραμέως τα έκανε μπάχαλο.

Εν τω μεταξύ βεβαίως ο Μητσοτάκης συνεχίζει να ψωνίζει από το ΠΑΣΟΚ.

Λογικό και αυτό. Οταν το ΠΑΣΟΚ δεν ψωνίζει από το ΠΑΣΟΚ γιατί να μην ψωνίσει ο Μητσοτάκης;