Είναι ο πρωταγωνιστής του Πάρε τον Σολ (Better Call Saul) μακρινός ξάδελφος του βασιλιά Kάρολου; Η αμερικανική εκπομπή Finding Your Roots (Βρίσκοντας τις Ρίζες σου) το θεωρεί σίγουρο, ανακαλύπτοντας μέσα από την έρευνά της ότι ο Μπομπ Όντενκερκ είναι ο ενδέκατος ξάδελφος του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς έμεινε έκπληκτος ακούγοντας ως προσκεκλημένος του Finding Your Roots (Βρίσκοντας τις Ρίζες σου) του PBS, το οποίο αναλαμβάνει να εξερευνήσει τα γενεαλογικά δέντρα των celebrities, ότι έχει μακρινή συγγένεια με τον Βασιλιά Κάρολο και συνεπώς γαλαζοαίματη ιστορία.

Γνωστός για τον ρόλο του διεφθαρμένου μεν, αξιαγάπητου δε, δικηγόρου Σαούλ Γκούντμαν στο spin-off της επιτυχημένης σειράς Breaking Bad, ο 61χρονος ηθοποιός φάνηκε διστακτικός να δεχθεί ότι ρέει βασιλικό αίμα στις φλέβες του, ωστόσο υπαναχώρησε από την αρχική του άρνηση, μόλις έμαθε για τους δεσμούς της οικογένειάς του με τον Βασιλιά Κάρολο. Συγκεκριμένα οι ρίζες του γενεαλογικού δέντρου του Όντενκερκ ανιχνεύτηκαν πίσω στο παρελθόν πέντε γεννεών, στον πέμπτο προ-προπάππου του Φρίντριζ Καρλ Στάινχολζ, νόθου γιου του Δούκα του Πλον. Ο Γερμανός Δούκας του Πλον είναι και ο συνδετικός κρίκος του…στέμματος έχοντας δεσμούς με τις ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες μέσω επιγαμιών.

«Είμαι Αμερικανός, δεν είμαι φιλομοναρχικός. Δεν πιστεύω στο θεσμό της μοναρχίας», δήλωσε αρχικά ο Όντενκερκ. «Αισθάνομαι ότι υπάρχει μια στρέβλωση. Καταλαβαίνω γιατί οι κοινωνίες χτίστηκαν γύρω από μονάρχες και ηγέτες, και ο θεσμός πέρασε από γενιά σε γενιά, αλλά νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα καλύτερο μέρος με τη δημοκρατία»

Όταν, όμως, ο ηθοποιός ενημερώθηκε για τον οικογενειακό δεσμό του με τον Βασιλιά,  αναφώνησε γελώντας ότι θα αλλάξει γνώμη: «Λοιπόν ίσως αλλάξω γνώμη για αυτό… Ω, αυτό είναι τρελό!»

Ο Μπομπ Όντενκερκ γεννήθηκε στο Ιλινόις και είναι ο δεύτερος γιος μιας πολυμελούς οικογένειας με επτά παιδιά. Ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας στη διάσημη εκπομπή Saturday Night Live τη δεκαετία του 1980 και πριν τη συμμετοχή του στη σειρά Breaking Bad το 2009, είχε αρκετούς ρόλους ως δευτεραγωνιστής.