Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία με τις βροχές και τα χιόνια να ενισχύονται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας  περιλαμβανομένης και της Αττικής.

Ήδη χιονίζει στη Σέτα Ευβοίας και στην ορεινή Κυνουρία, ενώ στα άσπρα ντύθηκε από χθες το μεσημέρι (28/1) και η Πάρνηθα.

Η Αστυνομία προχώρησε λόγω χιονόπτωσης σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστων προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις.

Αναλυτικότερα, από νωρίς σήμερα το πρωί (29/1) σημειώνονται βροχοπτώσεις στα ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Κεντρικό Αιγαίο και στη Κρήτη. Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Πού θα χιονίσει στην Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο οι περιοχές που θα χιονίσει στην Αττική είναι (από πολύ ελαφρά έως αρκετά αξιόλογη): Διόνυσος, Εκάλη, Ροδόπολη, Δροσιά, Πεντέλη, Ντράφι, Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Άνοιξη, Άγιος Στέφανος, Φυλή, Βίλια, πιθανώς και Κηφισιά αλλά και άλλες τριγύρω περιοχές με περίπου αυτά τα υψόμετρα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά διαστήματα, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα (ενδεικτικά από τα 250-300 m και υψηλότερα) στις παρακάτω περιοχές :
Αν. Θεσσαλία,

  • Κεντρική Στερεά
  • Ανατολική Στερεά (και Αττική),
  • Εύβοια,
  • Σποράδες,
  • Βορειοανατολικό Αιγαίο,
  • Βορειοανατολική Πελοπόννησος,
  • Κυκλάδες – Κρήτη (ορεινά)

Εικόνες από την χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία το πρωί της Δευτέρας: