Σήμερα θα γίνει η νεκροψία στον 18χρονο από την Κω ο οποίος μεταφέρθηκε στις πέντε τα ξημερώματα της Κυριακής 28/1 χωρίς τις αισθήσεις του στο Τζάνειο από νυχτερινό κέντρο στον Πειραιά.

Οι γιατροί έκαναν προσπάθεια να τον επαναφέρουν αλλά στις 6:20 το παιδί κατέληξε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός έχασε τις αισθήσεις του από την κατανάλωση αλκοόλ.

Αστυνομικοί, σε προληπτικό έλεγχο που έκαναν στη συνέχεια έξω από το μαγαζί, συνέλαβαν δύο άτομα, έναν 37χρονο και έναν 42χρονο. Στη θέα των αστυνομικών οι δύο άνδρες το έβαλαν στα πόδια και μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, έβγαλαν αι όπλα. Το ένα από τα δύο όπλα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από αστυνομικό τον Ιούνιο του 2020. Μάλιστα το όνομα του ενός από τους δύο συλληφθέντες εμπλέκεται σε δικογραφία για εκβιασμούς νυχτερινών μαγαζιών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 37 και 42 ετών προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον Πειραιά, καθώς κατείχαν όπλα ενώ επίσης προέβαλαν και σθεναρή αντίσταση.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων της ανωτέρω Υπηρεσίας, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, εξάγοντας ο καθένας από ένα πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο πιστόλια, από τα οποία το ένα διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί την 12-06-2020 από αστυνομικό, καθώς και 20 φυσίγγια που περιέχονταν στις γεμιστήρες αυτών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες περιλαμβάνεται σε δικογραφία για εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών, ενώ και οι δύο έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για -κατά περίπτωση- επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εκβιάσεις, απειλές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τη ρατσιστική βία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.