Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των Πρυτάνεων και του Υπουργείου Παιδείας με κεντρικό θέμα για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων στα Πανεπιστήμια της χώρας, εν μέσω καταλήψεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πλειονότητα των Πρυτάνεων συμφώνησε να πραγματοποιηθούν ψηφιακά οι εξετάσεις, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο.

Ποιοι συμφώνησαν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας,  στη διενέργεια των ψηφιακών εξετάσεων συμφώνησαν κατά την έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, τα μεγάλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κέντρου. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της συγκλήτου του ΕΜΠ που συνεδρίασε νωρίτερα το πρωί και η οποία αποφάσισε κατά πλειοψηφία : να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά τα μαθήματα σε όσες σχολές δεν έχουν συμπληρωθεί οι 13 εβδομάδες διδασκαλίας που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου, να διενεργηθούν οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου εξ αποστάσεως σε όσες περιπτώσεις, σύμφωνα με τους διδάσκοντες, διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας και να αρχίσει στις 12/2/2024, σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο, το εαρινό εξάμηνο.

Συμφώνησαν στις ψηφιακές εξετάσεις και μια σειρά περιφερειακά ανώτατα ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η σύγκλητος του οποίου είχε συνεδριάσει την Παρασκευή και είχε δώσει στα τμήματα που έχουν πρόβλημα λόγω καταλήψεων τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα διασφαλίζοντας, ότι γίνεται η διαδικασία όπως ορίζει ο νόμος.

Αναμένεται ανακοίνωση της συνόδου των πρυτάνεων.