Εκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά το τρίποντο δεν το έχανε με τίποτα. Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός ζορίστηκε να βρει γκολ στο πρώτο μέρος, βρήκε τελικά τρία στο δεύτερο και πήρε δίκαια το τρίποντο απέναντι στον αξιόμαχο ΠΑΣ.

Ο Ντόη έκοψε τον γόρδιο δεσμό στο 57′ με υπέροχο μακρινό σουτ, ο Φραν Ναβάρο έγραψε το 2-0 στο 66′, αλλά πάνω που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει μια αμυντική αδράνεια, προκάλεσε το πέναλτι στο Τούτου που μετέτρεψε σε γκολ ο Κόντε για να δώσει στην ομάδα του το φιλί της ζωής. Τρεις κλασικές ευκαιρίες ακολούθησαν για τον Ολυμπιακό, με τον Ποντένσε να σημαδεύει τον αντίπαλο κίπερ, τον Ναβάρο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και τον Γιόβετιτς να τελειώνει το παιχνίδι στο 90+3′, έπειτα από το δεύτερη ασίστ του κορυφαίου Μασούρα.

Ντεμπούτο για Ορτα

Με τον Αντρέ Ορτα να ντεμπουτάρει με την ερυθρόλευκη φανέλα αντί του Μαντί Καμαρά και διάθεση για γρήγορο τέμπο από το ξεκίνημα, μπήκε στο γήπεδο η ενδεκάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διατήρησε στο αρχικό σχήμα άλλα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τον Φραν Ναβάρο στην κορυφή και τον Ζέλσον στο αριστερό φτερό. Στο δεξί άκρο αντί του τιμωρημένου Ροντινέι ξεκίνησε ο Κίνι, ενώ στον πάγκο έμειναν οι υπόλοιποι νεοφερμένοι (Κάρμο, Αμπι, Τσικίνιο), μαζί με τον Ποντένσε.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10άλεπτο ο Γιώργος Μασούρας που αγωνίστηκε ως «ψευτοεννιάρι» στο 4-4-2 που ξεκίνησε η ομάδα του, είχε δύο επισκέψεις με καλές προϋποθέσεις, αλλά δεν σημάδεψε σωστά. Με τον κινητικό και πολύ κοντρολαρισμένο Όρτα να ξεκινά ως αριστερός εσωτερικός μέσος, ο Ολυμπιακός είχε καλή κυκλοφορία, υψηλή ένταση και αρκετή ταχύτητα στο παιχνίδι του.

Και η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στα αμυντικά της καθήκοντα. Έψαξε την αντεπίθεση στο ξέφωτο και έφτασε ως την περιοχή των γηπεδούχων, άσχετα αν δεν δημιουργήθηκε σοβαρή τελική προσπάθεια. Ο Γιώργος Μασούρας είχε άλλη μια καλή στιγμή με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, με τον ΠΑΣ, ωστόσο, να αποδεικνύεται σκληρό καρύδι.

Περισσότερη κίνηση από τους μεσοεπιθετικούς του ζήτησε ο Καρβαλιάλ στα μισά του πρώτου μέρους. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν… σφαίρα στην κόντρα, με τον Εσε να προωθεί στον Μασούρα, εκείνος έκοψε για τον Φορτούνη, ο οποίος μόνος προ του Αθανασίου, σούταρε άστοχα με το εξωτερικό.

Με καλό build up λόγω της πίεσης του ΠΑΣ ψηλά, οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν καλές συνεργασίες, χωρίς, όμως, να έχουν ουσία στην τελική προσπάθεια. Την ώρα που ο κόκκινος πάγκος έδωσε εντολή να αλλάξουν πλευρές Ζέλσον και Φορτούνης, ο Σόρια με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής ανάγκασε τον Πασχαλάκη να απομακρύνει σε κόρνερ.

Νέα απόπειρα του Φορτούνη από εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Ντόη στο πρώτο δοκάρι, αλλά εκείνος έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Χωρίς αλλαγές επέστρεψαν οι δύο μονομάχοι στο τερέν, με τον ΠΑΣ να επιχειρεί εκ νέου να πιέσει ψηλά και να βάλει δύσκολα στην ανάπτυξη των Πειραιωτών.

Ο Φραν Ναβάρο απείλησε με κεφαλιά στο 51′ έπειτα από ενέργεια του Μασούρα, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει διαρκώς στροφές. Τελικά τη λύση έδωσε ο Ανδράς Ντόη, ο οποίος στο 57′ είδε τη μπάλα μπροστά του εκτός περιοχής, την έκλεψε, την έφερε μπροστά του κι άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο σουτ!

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μασούρας πήρε το ριμπάουντ έπειτα από ενέργεια του Ζέλσον και σκόραρε από κοντά, με τον Πορτογάλο, όμως, να υποδεικνύεται οφσάιντ, κατόπιν παρέμβασης του VAR.

Με τον Τσικίνιο να περνά στο 60′ αντί του Ορτα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν και δεύτερο γκολ πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο νεοεισελθείς Πορτογάλος έκλεψε τη μπάλα, ο Μασούρας τη σέρβιρε στον Ναβάρο, ο οποίος σκόραρε σαν σε προπόνηση (66′). Κι ενώ ο σκόρερ καλυπτόταν όχι από έναν, αλλά από δύο αμυντικούς, ο πρώτος βοηθός Ψαρόπουλος με μια αστεία αν όχι ύποπτη απόφαση, σήκωσε σημαία υποδεικνύοντας οφσάιντ, κάτι που τελικά διορθώθηκε από το VAR!

Η συνήθεια του Ολυμπιακού να κάνει θρίλερ τα παιχνίδια του, ωστόσο, εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά. Δέκα λεπτά μετά το γκολ του Ισπανού φορ, ο Τούτου με μια εντυπωσιακή ενέργεια έφτασε στο ύψος της περιοχής και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ρέτσου. Το VAR μετά τον Περράκη είπε… πέναλτι και ο Κόντε ξανάβαλε την ομάδα στο στο ματς (2-1).

Τρομερή ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι έχασε στο 87′ ο Ποντένσε, ο οποίος με μία ντρίμπλα απέφυγε δύο αντιπάλους κι έφτασε απέναντι από τον Αθανασίου, ο οποίος μπλόκαρε τελικά. Ενα λεπτό αργότερα, ο Φραν Ναβάρο έκλεψε τη μπάλα εκτός περιοχής, ωστόσο, το ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.