Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ στην OPAP Arena για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τη φάση του πρώτου γκολ να στιγματίζει την αναμέτρηση.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άνοιξε το σκορ στο 28′ με τον Πόνσε, αλλά είχε προηγηθεί πεντακάθαρο φάουλ στον Λουίζ Φελίπε που δεν καταλογίστηκε από τον διαιτητή Τάσο Παπαπέτρου και τον Βασίλη Φωτιά, ο οποίος βρισκόταν στο VAR.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν αρκετά κόρνερ στο ξεκίνημα, αλλά μέχρι το 21′ δεν είχαν κάνει φάση.

Σε εκείνο το λεπτό, έπειτα από σέντρα του Άμραμπατ, ο Πόνσε πήρε τη δυνατή κεφαλιά και ο Σωτηρίου απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 28′ έγινε η προαναφερθείσα φάση με το φάουλ στον Λουίζ Φελίπε που δεν δόθηκε και το πλασέ του Πόνσε για το 1-0.

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που ήθελε ακόμα και με αυτήν την απόφαση, αποκτώντας το δικαίωμα να διαχειριστεί καλύτερα το ματς.

Στο 41′ ο Γκατσίνοβιτς έκανε το σουτ και ο Σωτηρίου έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στιγμές αργότερα ο ίδιος παίκτης είχε άστοχη προσπάθεια.

Ο ακίνδυνος ΟΦΗ του α’ ημιχρόνου επανήλθε βελτιωμένος μετά την ανάπαυλα, με αποτέλεσμα να απειλήσει στο 54′ (δυνατό συρτό σουτ του Λουίζ Φελίπε, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε).

Η ΑΕΚ κλείδωσε τη νίκη στο 67′. Ο Σωτηρίου βγήκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Πόνσε σούταρε, ο γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αργεντινός δεν λάθεψε. Το 2-0 έριξε στο καναβάτσο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πατούσαν καλά.

Ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση στο 85′ με σουτ του Ντίκο που έβγαλε ο Στάνκοβιτς και στο 86′ με σουτ του Γκαγέγος που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 87′ ζήτησε πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο σώμα του Βίντα (κρίθηκε ότι δεν υπήρξε χέρι).

Στο 90+2′ ο Μεγιάδο ήρθε σε επαφή με τον Ελίασον και αρχικά δόθηκε πέναλτι, όμως, έπειτα από χρήση VAR αποφασίστηκε ο μη καταλογισμός.

Το τελικό 3-0 γράφτηκε στο 90+5′, όταν από λάθος του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή, ο Φαν Βέερτ πλάσαρε εύστοχα από κοντινή απόσταση.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Άμραμπατ (74′ Ελίασον), Πινέδα (74′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (74′ Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Αραούχο), Πόνσε (84′ Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Λάρσον, Θοράρινσον, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκαγέγος, Γκλάζερ (77′ Αποστολάκης), Μπακού (65′ Ντίκο), Μπάκιτς (77′ Μεγιάδο), Αμπάντα (46′ Ριέρα), Λουίζ Φελίπε (73′ Θεοδοσουλάκης).