Σήμερα πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία της Αιμιλίας Γερουλάνου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 90 ετών. Η μητέρα του γνωστού πολιτικού, Παύλου Γερουλάνου, ήταν αρχαιολόγος και είχε υπηρετήσει το αξίωμα της Προέδρου του Μουσείου Μπενάκη.

Η επιθυμία της οικογένειας

Ο γιος της Αιμιλίας Γερουλάνου παρευρέθηκε στην κηδεία της φανερά συντετριμμένος. Ο Παύλος Γερουλάνος από την Παρασκευή είχε γνωστοποιήσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το γεγονός μέσω μίας ανάρτησης. Μάλιστα, στη δημοσίευση που έκανε εξέφρασε και την επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του Μουσείου Μπενάκη, που τόσο η μητέρα του είχε αγαπήσει.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε κάθε φίλη και φίλο τής οικογένειάς μας, αλλά και τής οικογένειας τού Μουσείου Μπενάκη και τού Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για την αμέριστη συμπαράστασή σας.

Θα αποχαιρετήσουμε την Αιμιλία μας, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στις 12:00, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών (Άγιοι Θεόδωροι).

Παρακαλούμε, όποιος επιθυμεί, αντί στεφάνων, να ενισχύσει το έργο τού Μουσείου Μπενάκη που αγαπούσε πολύ», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Οι παρευρισκόμενοι για το «τελευταίο αντίο»

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να αποχαιρετήσει την Αιμιλία Γερουλάνου στο τελευταίο της ταξίδι. Ανάμεσά τους βρέθηκαν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, η Άννα και ο Γιώργος Νταλάρας.