Μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν οι εξετάσεις των ΑΕΙ να διεκπεραιωθούν ψηφιακά, μετά και τις σχετικές εισηγήσεις του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ή είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο θα συζητηθεί στην έκτακτη σύγκληση της συνόδου των πρυτάνεων όπου θα τεθούν επί τάπητος οι δυνατότητες των ιδρυμάτων για μια τέτοια επιλογή.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερακάκης ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων τη Δευτέρα ώστε να συζητηθεί το πώς θα γίνουν οι ψηφιακές εξετάσειςκαι αν υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός.

Την ίδια ώρα φοιτητές κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, με τις καταλήψεις στις σχολές να κλιμακώνονται σε σημείο πλέον που είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο.

Νωρίτερα οι πρυτανικές αρχές προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική περίοδος και κατ’ επέκταση και το εξάμηνο εξαιτίας των καταλήψεων. Όπως αναφέρει η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων: «Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά και το εαρινό εξάμηνο.

Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, αναφέρει σύμφωνα με την ΕΡΤ πως: «υπάρχουν φοιτητικές ομάδες που δεν σέβονται το νόμο ούτε το σύνταγμα 4.37 πάρα πολλοί σιωπούν και υπάρχουν και ένοχες σιωπές . Αυτοί που σήμερα βάζουν αλυσίδες, είναι οι καλύτεροι υποστηρικτές των ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, Χρύσα Λεμπέση δήλωσε: «Ο μόνος που φταίει ή θα φταίει, αν χαθεί η εξεταστική θα είναι η κυβέρνηση ,η οποία επέλεξε να φέρει το νομοσχέδιο μέσα στην εξεταστική και να το ανακοινώσει Χριστούγεννα που δεν ήμασταν στις σχολές, μπορεί τώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο και να σταματήσουν τα πάντα»/

Ο γραμματέας της παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ Σωτηρίου Κυριαζής αναφέρει πως: «Υπάρχουν κάποιες ομάδες οι οποίες ευαγγελίζονται το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και την ίδια στιγμή στις πλάτες χιλιάδων φοιτητών που αγωνιούν για την εξεταστική τους διοργανώνουν open bar djsets και γλέντια. Υπάρχουν ήδη ιδρύματα που έχουν ανακοινώσει ότι αν δεν λήξουν οι εξεταστικές μέχρι 30 του μήνα τότε αυτός ο χρόνος δεν μπορεί να αναπληρωθεί.

Στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου από τα 31 τμήματα τα 7 τελούν υπό κατάληψη ο πρύτανης Χ. Μπούρας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Διαδρομή», διαβεβαιώνει ότι στο πανεπιστήμιο του το 6μηνο δεν θα χαθεί: « Οι γονείς έχουν κάθε δίκιο, οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν και κάποιοι τα παρεμποδίζουν, εγώ μπορώ να μιλήσω ως πανεπιστήμιο Πατρών, διαβεβαιώνω ότι δεν χάθηκε το 6μηνο, δεν θα χαθεί η εξεταστική».

Οι φοιτητές που αντιδρούν στα μη κρατικά πανεπιστήμια πραγματοποιήσαν συλλαλητήριο, μετά την ολοκλήρωση του οποίου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.