Στην αμετάκλητη στάση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε μεταξύ άλλων και για ένα διάλογο που είχε με τον υπουργό της ΝΔ, κατά τον οποίο του έθεσε το συγκεκριμένο ερώτημα αναφορικά με το θέμα. «Αν ένα παιδί είναι άρρωστο και έρθει ένα ομόφυλο ζευγάρι και πει εγώ το υιοθετώ γιατί θέλω να του δώσω την αγάπη, δεν του δίνεις αυτό το δικαίωμα;»

Σύμφωνα με την ίδια, ο Μάκης Βορίδης απάντησε ότι δεν συμφωνεί, σημειώνοντας ότι πολλά ετερόφυλα ζευγάρια ζητούν παιδιά στα ιδρύματα αλλά όταν αυτά έχουν κάποιο πρόβλημα δεν τα παίρνουν.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι σέβεται την άποψη του υπουργού, όπως και αυτή της Εκκλησίας. «Η δική μας είναι η πιο φιλελεύθερη, επιτρέπει τρεις γάμους. Οι καθολικοί περιμένουν έναν. Λογικό είναι ότι η Εκκλησία θα αντιδράσει, γιατί είναι δόγμα. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ ενός δόγματος και μιας κοινωνικής πραγματικότητας» είπε.

Σε ό,τι αφορά την εναντίωση της Ιεράς Συνόδου στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η πρώην υπουργός υποστήριξε «πως δεν μπορείς να ζητάς από την Εκκλησία να συμφωνήσει. Δεν θα συμφωνήσει αλλά θα δεχτεί όλα τα παιδιά στην αγκαλιά της» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Μάκης Βορίδης στην τελευταία του συνέντευξη έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του σχεδίου νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους» .