O Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων αν και έκανε τρομερή επιστροφή στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όταν και έχανε με 13 πόντους, δεν άντεξε και ηττήθηκε τελικά από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 90-75 στο Βελιγράδι για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Μακάμπι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του, με την «ομάδα του Λαού» να φτάνει να προηγείται με 12-9 του Παναθηναϊκού στο πρώτο πεντάλεπτο. Η πρώτη περίοδος τελείωσε τον Παναθηναϊκό να «κόβει» το ρυθμό της Μακάμπι και να κλείνει την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 21-18. έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ντίνο Μήτογλου που είχε επτά πόντους και τρία ριμπάουντ.

Στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στους έξι (35-29) στο 15′ με τον Ναν να παίρνει τη σκυτάλη από τον Μήτογλου, οδηγώντας επιθετικά την ομάδα του με 13 πόντους τρία ριμπαουντ και δύο ασίστ. Εκεί κάπου ξύπνησαν οι Ισραηλινοί και έκαναν την αντεπίθεσή τους με βαρόμετρο τον Λορέντζο Μπράουν, κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 43-36.

Στην τρίτη περίοδο η Μακάμπι συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και προϊόντος του χρόνου αύξησε τη διαφορά της στους 13 πόντους (55-42) με τους Μπράουν και Μπάλντγουιν να κάνουν όλη τη δουλειά για τους Ισραηλινούς με 10 και 13 πόντους αντίστοιχα. Το «τριφύλλι» κατάφερε να επιστρέψει και με σερί 10-0 έφτασε το ματς ξανά στο τρίποντο (57-54) στο 29′. Τελικά η τρίτη περίοδος τελείωσε με τη Μακάμπι μπροστά 62-59, με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να αφήνει το στίγμα του στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο τελείωσε με δικό του buzzer beater.

Στην τέταρτη και καταληκτική περίοδο το ματς συνέχισε να είναι physical με τους «πράσινους» να στερούνται τον Κέντρικ Ναν με πόνο στον αγκώνα, ο οποίος τον ανάγκασε να μην αγωνιστεί στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι μέσα στη διεκδίκηση της νίκης με καταλύτη τον Καλαϊτζάκη, ο οποίος για δεύτερη σερί αναμέτρηση ήταν πολύ καλός και στις δυο πλευρές του παρκέ. Όμως το σκορ στο Βελιγράδι στο 36′ ήταν 73-66 υπέρ της Μακάμπι και τους «πράσινους» σε εκείνο το σημείο να δείχνουν πως μένουν από ιδέες και ενέργεια. Στο τέλος η Μακάμπι επιβλήθηκε με 90-75 κλείνοντας το ματς με φοβερό ρυθμό στην επίθεση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 43-36, 62-59, 90-75