Έχουμε ξεπεράσει τις είκοσι ημέρες από το μοιραίο βράδυ κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Μπάμπης στο Μεσολόγγι. Οι Αρχές από την έναρξη των ερευνών θεωρούν ως βασικό ύποπτο τον 50χρονο κρεοπώλη που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν ομολογεί οι αρχές προσπαθούν να δέσουν την υπόθεση όσο καλύτερα μπορούν. Ποια είναι τα βήματα που πραγματοποιούν; Ουσιαστικά οι έρευνες έχουν χωριστεί σε δύο μέρη.

Το πρώτο αφορά τι έγινε πριν από τη δολοφονία και το πώς ο Μπάμπης βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, ενώ το δεύτερο αφορά όσα συνέβησαν μετά. Από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 31χρονος έχουν στα χέρια τους το φυσίγγιο με το οποίο πιθανότατα πυροβολήθηκε ο νεαρός άνδρας και το οποίο ανήκε σε αυτά που είχε ο ίδιος.

Είναι ίδιο τύπου και ίδιας μάρκας με αυτά που βρέθηκαν στην τσέπη του θύματος. Αυτό ενισχύει το σενάριο ότι είναι πιθανό ο δολοφόνος να χρησιμοποίησε το όπλο του Μπάμπη για τη δολοφονία. Βέβαια, οι αρχές έχουν στείλει τόσο το φυσίγγιο όσο και τις δύο καραμπίνες του 50χρονου κρεοπώλη στα ειδικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Τα ευρήματα των αρχών από το τετράδιο του Μπάμπη

Ένα άλλο στοιχείο στο οποίο οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρωθεί είναι και το τετράδιο που κρατούσε ο Μπάμπης. Σε αυτό υπάρχουν αρκετά ονόματα γραμμένα και δίπλα τους υπάρχουν ποσά. Κάποια εξ’ αυτών είναι σβησμένα επειδή προφανώς είχε εξοφληθεί το χρέος, ενώ άλλα φαίνονται κανονικά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Αναστασόπουλο, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πελοπόννησος», κάποια από τα ονόματα αυτά έχουν κυκλωθεί από τις αρχές. Μάλιστα, στο παρελθόν φέρεται να είχαν εμπλακεί και σε υποθέσεις χρυσοθηρίας.

Το τρίτο πρόσωπο και τα σβησμένα μηνύματα

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος προχώρησε σε μια αποκάλυψη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το κινητό ενός ακόμα άνδρα ο οποίος συνομίλησε με τον Μπάμπη, αλλά είχε σβήσει μέρος της συνομιλίας τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κώστας Δημόπουλος ανέφερε: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους είχε βοηθήσει αλλά το σημαντικό είναι η ανάκτηση των δεδομένων. Έχει κατασχεθεί ένα άλλο τηλέφωνο και θέλουμε να δούμε για ποιο λόγο το άλλο άτομο είχε σβήσει κάποια μηνύματα.

Ο άνθρωπος αυτός έχει εκτελεστεί από τα 8 μέτρα και φαίνεται πως ήταν σε αμυντική στάση. Πιστεύουμε πως υπήρχε ενέδρα. Παρασύρθηκε εκεί και ίσως η δολοφονία έχει γίνει με το δικό του όπλο. Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει μεταφερθεί το πτώμα αλλά αυτό θα μας το δείξει το DNA».

Σε άθλια οικονομική κατάσταση ο κρεοπώλης

Αναφερόμενος στο τετράδιο που κρατούσε ο Μπάμπης με τις οικονομικές συναλλαγές του ο δικηγόρος της οικογένειας επεσήμανε ότι ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και το όνομα του κρεοπώλη, δίχως να μπει σε λεπτομέρειες για την οφειλή.

Την ίδια ώρα όμως έδωσε ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να παίξει το δικό του ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Σύμφωνα με αυτά που είπε ο κ. Δημόπουλος ο κρεοπώλης βρίσκονταν σε κακή οικονομική κατάσταση.

«Και ο κρεοπώλης ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω στην συμπληρωματική διαδικασία πως θα μας πει μία κουβέντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό»

Τα άλλα δύο πράγματα που αναζητούν οι Αρχές αφορούν τόσο όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας, όσο και αυτά που έγιναν μετά. Φυσικά, αναφερόμαστε στο κινητό και το όπλο του Μπάμπη.

Αυτά τα δύο αντικείμενα αναμένεται να δώσουν πολλές απαντήσεις στην αστυνομία. «Σημασία έχει να βρεθεί το κινητό του θύματος όπως και το όπλο του θύματος που πιθανόν να είναι το όπλο της δολοφονίας. Εξετάζονται και άλλα άτομα για περισσότερες πληροφορίες για το κίνητρο» ανέφερε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στο MEGA.

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε ότι: «Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό». Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που στο σημείο των ερευνών έχει σπεύσει ειδικό κλιμάκιο ναρκαλιευτών του στρατού.

Για αυτό ψάχνουν το κινητό οι αρχές

Οι αστυνομικοί έχουν σοβαρούς λόγους που ψάχνουν τα δύο συγκεκριμένα αντικείμενα. Το κινητό αναμένεται να τους δώσει απαντήσεις για όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας και για να βρουν απαντήσεις στα κίνητρα.

Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα κρίσιμο από τη στιγμή που ο 50χρονος κρεοπώλης δεν μιλάει. Οι αστυνομικοί χαρακτηρίζουν ως στρείδι τον κατηγορούμενο ο οποίος επιμένει πως δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δολοφονία του Μπάμπη.

Βέβαια, οι αντιφάσεις που έχει πέσει κατά τη διάρκεια των καταθέσεων του είναι εκείνες που τον καίνε μέχρι στιγμής.

Η κρισιμότητας της εύρεσης του όπλου

Την ίδια ώρα η καραμπίνα του Μπάμπη, ακόμα κι αν δεν βρεθούν πάνω του αποτυπώματα άλλου ανθρώπου, αναμένεται να δώσει απαντήσεις στις Αρχές οι οποίες ακόμα δεν έχουν στα χέρια τους το φονικό όπλο.

Αυτή τη στιγμή το σενάριο ο δολοφόνος να έχει χρησιμοποιήσει το όπλο του Μπάμπη συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τον κενό κάλυκα κυνηγετικού φυσιγγίου από 10βολο, το οποίο θεωρούν πως είναι το επίμαχο φυσίγγιο που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο.

Ωστόσο, για να μπορέσουν να βεβαιώσουν αυτή τη θεωρία πρέπει να έχουν στα χέρια τους την καραμπίνα του Μπάμπη αφού τα πυρομαχικά των κυνηγετικών όπλων προέρχονται από λειόκανα όπλα, δεν δίνουν βαλλιστικό αποτύπωμα, παρά μόνο αν συνοδεύονται στην εξέταση από το όπλο που χρησιμοποιήθηκε.