Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό στοιχείων που θα την οδηγήσουν στην συμπλήρωση του παζλ της δολοφονίας του Μπάμπη στο Μεσολόγγι συνεχίζονται. Την Τρίτη (23/01) οι Αρχές εντόπισαν κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του άτυχο άνδρα ένα φυσίγγιο.

Όπως όλα δείχνουν αυτό είναι που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του, ωστόσο θα σταλθεί στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση μαζί με τις καραμπίνες του 50χρονου κρεοπώλη. Βέβαια, δεν αποκλείεται ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του Μπάμπη και μετά να την πέταξε.

Μπαίνει στις έρευνες ο στρατός

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να φτάσει στο Μεσολόγγι ειδικό κλιμάκιο του ελληνικού στρατού, το οποίο με κατάλληλα εργαλεία θα ψάξει την λιμνοθάλασσα για να βρει την καραμπίνα ή ο,τιδήποτε άλλο σχετικό με την υπόθεση.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι ερευνητές, πέρα από την καραμπίνα που φέρεται να είχε μαζί του ο Μπάμπης, ψάχνουν και το κινητό του θύματος το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Οι νέες αντιφάσεις του κρεοπώλη

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «LIVE News» έγινε αναφορά σε ορισμένα κομμάτια της απολογίας του κρεοπώλη κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (22/01) κατά την οποία άλλαξε ξανά ορισμένα πράγματα σε σχέση με την αρχική του κατάθεση.

Αρχικά ο κρεοπώλης τόνισε: «Πήγαμε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, στα φωτοβολταϊκά και παρέλαβα τον Μπάμπη από το σπίτι και κάναμε βόλτα. Ο Μπάμπης μου είπε: «Θα πάμε να συναντήσω κάποιον», δεν μου είπε ποιον, και συνεχίζαμε να κάνουμε βόλτες εκεί».

  • Αστυνομικός: Καλά δεν ρωτήσατε εσείς για ποιον λόγο κάνετε βόλτες;
  • Κρεοπώλης: «Όχι δεν τον ρώτησα. Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Και μου άρεσε και εμένα που κάναμε βόλτες γιατί περνούσε η ώρα. Κινηθήκαμε προς τα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολτάικα και κάναμε γύρες».
  • Αστυνομικός: Μπορείτε να υποδείξετε το σημείο στον χάρτη;
  • Κρεοπώλης: «Δεν μπορώ να σας υποδείξω το σημείο στο χάρτη το σημείο γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς και δεν καταλαβαίνω από τον χάρτη πως είναι η περιοχή. Η βόλτα κράτησε 40-45 λεπτά». 
  • Αστυνομικός: Για ποιο λόγο είπατε στην Αστυνομία ότι η βόλτα σας στον κάμπο κράτησε 20 λεπτά;
  • Κρεοπώλης: «Δεν το θυμάμαι γιατί είπα είκοσι λεπτά. Δεν είχα και το κινητό μου μαζί για να βλέπω την ώρα».

«Δεν ήξερα ότι ήταν αγνοούμενος»

Δεν σταματούν όμως εκεί οι αντιφάσεις του αφού επικαλέστηκε ότι δεν ήξερε ότι ο Μπάμπης ήταν αγνοούμενος, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που απέκρυψε το πραγματικό δρομολόγιο που έκανε.

  • Αστυνομικός: Από την άρση προκύπτει μια κλήση από εσάς στον Μπάμπη 12 δευτερολέπτων. Τι έχετε να πείτε για αυτό
  • Κρεοπώλης: «Δεν θυμάμαι να τον κάλεσα εγώ».
  • Αστυνομικός: Γιατί αποκρύψατε από την αστυνομία ότι πήγατε σε αυτή την περιοχή;
  • Κρεοπώλης: «Δεν ήξερα ότι ήταν αγνοούμενος μέχρι τότε και δε θεώρησα σημαντικό να πω ότι πήγαμε στα φωτοβολταϊκά».
  • Για ποιο λόγο δεν είπατε στους αστυνομικούς ότι αφήσατε τον Μπάμπη στα ΤΕΙ και ότι μετά κάνατε αναστροφή και γυρίσατε στο σπίτι σας μετά από μια στάση στο μίνι μάρκετ;
  • Κρεοπώλης: «Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα και το μετανιώνω που δεν το είπα από την αρχή. Οι αστυνομικοί δεν μου είπαν ούτε προφορικά ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί και για αυτό δεν το θεώρησα σημαντικό».

Τέλος στην αναφορά που έκανε ο κρεοπώλης για το όπλο που είχε μαζί του ο Μπάμπης είπε: «Είδα ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο. Δεν τον ρώτησα κάτι παραπάνω γι αυτό. Είδα τη θήκη αλλά δεν ξέρω τι όπλο είχε μέσα, αν ήταν δικό του ή κάποιου άλλου. Εγώ ξέρω μόνο ότι ο Μπάμπης είχε μαζί του όπλο, ούτε φυσίγγια είδα. Όταν επιβιβάστηκε στο αμάξι τον ρώτησα: «Τι το θες το όπλο; Θα πας για κυνήγι;» και αυτός μου είπε: «Πάμε κάπου που με περιμένει κάποιος».

Ξανά στην ανακρίτρια ο κρεοπώλης, τον κρύβει η αστυνομία

Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να είναι άμεσες με την αστυνομία να σφίγγει τον κλοιό στον κρεοπώλη για να μιλήσει. Μέχρι στιγμής εκείνος αποδεικνύεται «στρείδι» και επιμένει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με τη δολοφονία του Μπάμπη.

Οι Αρχές φοβούμενες για επεισόδια μετά την εύρεση της σορού τον πήραν από το αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου. Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι όδευε προς τον Κορυδαλλό, ωστόσο αυτό δεν συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται σε ήσυχο αστυνομικό τμήμα, μακριά από το Μεσολόγγι και δεν γίνεται γνωστή η τοποθεσία για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, σύντομα ο κρεοπώλης αναμένεται να πάρει ξανά το δρόμο προς την ανακρίτρια.

Πιθανότατα αυτό να συμβεί μόλις εκείνη έχει στα χέρια της τα αναλυτικά στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Καλιακμάνης: «Το φυσίγγι θα δείξει την ταυτότητα του όπλου»

Ο Γιώργος Καλιακμάνης αναφέρθηκε στο τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Το πρώτο στοιχείο που σχολίασε ήταν η παρουσία της εκκλησίας σε κοντινό σημείο, όμως δεν ήταν αδύνατο να κρυβόταν σε αυτή κάποιος θησαυρός αφού πρόκειται για ένα ξωκλήσι που χτίστηκε πριν λίγα χρόνια.

Στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το σημείο που βρέθηκε το θύμα ήταν και αυτό που έγινε ο φόνος. «Στη σορό του Μπάμπη βρέθηκαν περίπου δέκα σκάγια, αυτό σημαίνει ότι χτυπήθηκε από φυσίγγι που χρησιμοποιείται για αγριογούρουνα. Βρέθηκε η τάπα από το φυσίγγι και αυτό μαρτυρά ότι εκεί έγινε ο φόνος.

Η τάπα ήταν τέτοια που είχε αποτυπώσει τις βολίδες για αγριογούρουνο. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί το όπλο. Θέλει να έχεις το όπλο και το φυσίγγι. Η ταυτότητα του όπλου καταγράφεται από τον τρόπο που χτυπά πάνω στο φυσίγγι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Έπειτα ήταν ξεκάθαρος για το γεγονός ότι ο Μπάμπης ήταν σε αμυντική θέση, ενώ δεν είναι σίγουρος για τον λόγο που συνέβη αυτό. «Δεν υπήρχε διαφορά ύψους μεταξύ τους στο σημείο. Δεν υπήρχε κάποιο ανάχωμα. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης προφανώς ήταν σκυμμένος και κοιτούσε το δολοφόνο. Εξ’ όσον γνωρίζω από την αριστερή πλευρά έχει βληθεί» είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος αναφερόμενος στο κομμάτι που εμπλέκει και άλλα άτομα στη δολοφονία επεσήμανε: «Εκεί που έγινε η δολοφονία, εκεί άφησαν το πτώμα. Εάν υπήρχαν άλλο άτομο ή άλλα άτομα γιατί δεν προσπάθησαν να κρύψουν το πτώμα; Μόνο εάν βιάζονταν για κάποιο λόγο».