Μετά από έρευνες που έκανε η αστυνομία κατάφερε τελικά να εντοπίσει τον 23χρονο ο οποίος κατηγορείται για την κακοποίηση του 4χρονου. Οι Αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν στα Μέγαρα και να τον συλλάβουν.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον 23χρονο Ρομά έχει βγει ένταλμα σύλληψης μετά τις καταγγελίες που έκανε η σύντροφός του για ενδοοικογενειακή βία. Του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο 23χρονος είχε χτυπήσει τόσο την σύντροφό του όσο και τ’ άλλα τρία παιδιά της. Ο 4χρονος συνεχίζει να δίνει τη μάχη του για να κρατηθεί στη ζωή με το ιατρικό δελτίο που είχε εκδώσει το νοσοκομείο το παιδί φέρει βαριά τραύματα, τα οποία έχουν επηρεάσει τη νευρολογική του ικανότητα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζουμε ότι το δράμα που βίωνε ο 4χρονος ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 10 Ιανουαρίου όταν και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα μετά από κακοποίηση.

Μετά την έρευνα της μητέρας του και τις καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία διαπιστώθηκε ότι και τα υπόλοιπα τρία παιδιά είχαν πέσει θύματα βίας από τον 23χρονο. Οι αστυνομικές Αρχές εξέδωσαν αμέσως ένταλμα σύλληψης, όμως ο δράστης είχε εξαφανιστεί.

Τελικά, μετά από συντονισμένες έρευνες η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του και να τον συλλάβει.

Είχε ρίξει βραστό νερό στον 4χρονο, έδειρε την μητέρα

Προ ημερών ο θείος του τετράχρονου αποκάλυψε στη συνέχεια ότι πριν από ένα μήνα είχε νοσηλευτεί ξανά αφού ο πατριός του τού είχε πετάξει βραστό νερό: «Πριν από ένα μήνα απ’ ότι μου είπε η μητέρα του, είχε κάψει τον τετράχρονο με βραστό νερό. Είχε νοσηλευτεί και τότε στο νοσοκομείο» είπε αρχικά και συνέχισε: «Χτες τα έμαθα όλα. Μου τα είπε στο νοσοκομείο»

Οι αποκαλύψεις ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί αφού όπως είπε ο πατριός των παιδιών έχει ξυλοκοπήσει και τη σύντροφό του: «Ξυλοκόπησε και την ίδια μόλις είδε τα παιδιά. Εκείνη τον ρώτησε τι έπαθαν τα παιδιά και αυτός της είπε ότι δεν έγινε κάτι και ότι το παιδί λιποθύμησε».

Οι καταγγελίες στο «Χαμόγελο του παιδιού»

Δύο μέρες νωρίτερα από το περιστατικό, στις 8 Ιανουαρίου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε μία ανώνυμη καταγγελία και συγκεκριμένα ένα τηλεφώνημα που ανέφερε ότι τα παιδιά μέσα στο σπίτι κακοποιούνταν και ήταν παραμελημένα.

Σύμφωνα με την οικογένεια του παιδιού, είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί ξανά μετά από κακοποίηση και τότε τους μετέφερε στο νοσοκομείο η θεία του.

«Εμείς κάναμε ολόκληρη φασαρία εδώ στη Λαμία για αυτό το μωρό, όλοι είχαν μαζευτεί εκεί στο σπίτι να κυνηγήσουν αυτόν, μέχρι η αστυνομία είχε πάει εκεί. Μία φορά πήγα μαζί της, την πήγα εγώ στο νοσοκομείο, είχα κρατήσει το παιδάκι εδώ στο πάρκο», ανέφερε η θεία του 4χρονου παιδιού.

Αυτή τη φορά, στο νοσοκομείο βρίσκονται και τα υπόλοιπα ανήλικα αδέλφια του, το ένα επίσης τραυματισμένο.

«Τα άλλα τα παιδάκια απ’ ό,τι έμαθα είναι το χέρι του βγαλμένο, τα έχουνε λέει στο νοσοκομείο και αυτά».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκκρεμούσε αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για την απομάκρυνση των παιδιών από την οικογένεια, κάτι που δεν πρόλαβε να γίνει.