Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών τα χιόνια θα έρθουν το Σαββατοκύριακο, κάνοντας ξανά χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια 13 είναι οι περιοχές που θα χιονίσει από το απόγευμα του Σαββάτου 20/1 μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής: Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Λήμνος, Σαμοθράκη, Καρπενήσι, Καλάβρυτα, Τρίκαλα Κορινθίας.

Μαρουσάκης: Τι θα γίνει στην Αττική

Σύμφωνα με τα νέα καιρικά δεδομένα που παρουσιάζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην Αττική θα δούμε χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά ημιορεινά μέσα στην Κυριακή συνοδεία θυελλωδών βοριάδων.

«Πολύ πιθανό να δούμε το χιόνι να πέφτει πυκνό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να βλέπουμε στρωμένο χιόνι και δίπλα στο κύμα για τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και γενικά από Λαμία και βορειότερα ο χιονιάς να κατεβαίνει πολύ χαμηλά και το ίδιο να ισχύει για την ορεινή ημιορεινή Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη. Για την Αττική θα δούμε χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά ημιορεινά μέσα στην Κυριακή συνοδεία θυελλωδών βοριάδων» ανέφερε.

Από Δευτέρα ο καιρός θα καθαρίσει στις περισσότερες περιοχές και ο «βαρύς» καιρός περιορίζεται στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.