Ασφαλή είναι πλέον τα προγνωστικά δεδομένα του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό το Σαββατοκύριακο, καθώς επίκειται χειμωνιάτικη μεταβολή. Πιο συγκεκριμένα, από το μεσημέρι του Σαββάτου (20/1) και έπειτα θα αρχίσει να πέφτει ραγδαία η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα λόγω των ψυχρών αερίων μαζών που θα μετακινηθούν προς τη χώρα μας από τα Βαλκάνια.

«Ο καιρός θα είναι άστατος από το πρωί (σ.σ. του Σαββάτου) αλλά όσο περνάει η ώρα θα το γυρίσει σε χιόνι στη Βόρεια Ελλάδα αρχικά στα ορεινά αλλά προς το απόγευμα θα χιονίζει σε χαμηλά υψόμετρα» ανάφερε ο Γιάννης Καλλιάνος στο LIVE NEWS του MEGA υπογραμμίζοντας ότι θα ντυθούν στα λευκά περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ακόμη και στα 200 μέτρα υψόμετρο. «Μέσα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε εναλλαγές χιονόνερου και νερού. Δεν το συζητάμε για τον Χορτιάτη» σημείωσε καθώς εκεί θα υπάρξει βέβαιη χιονόπτωση.

Την Κυριακή (21/1) τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα κινηθούν νοτιότερα προς την Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, αλλά την Αττική. Η διαφορά σε αυτές τις περιοχές είναι ότι τα χιόνια θα πέσουν σε μεγάλα υψόμετρα και δεν θα επηρεάσουν τα πεδινά όπως θα συμβεί στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Δείτε αναλυτικά: 

Live η εξέλιξη του καιρού: