Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος τόνισε ότι θα «Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα». Λίγες ώρες αργότερα ο Παύλος Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη δήλωση.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τον σεβασμό που υπάρχει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εκκλησία ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία και ακούμε όλες τις απόψεις. Η συμβολή της είναι διαχρονική και σπουδαία. Στη χώρα μας, τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα, δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Υπενθυμίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 23 Ιανουαρίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στην Αθήνα, στο Συνοδικό Μέγαρο, με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.