«Πάνω απ όλα θέλω να μάθω τι έχει συμβεί με το παιδί μου… θα μπορούσα να αρχίσω ένα παραμύθι να φτιάξω μια ιστορία ότι εφόσον λένε ψέματα οι γιατροί για όλα λένε ψέματα και για τη συμπεριφορά μου. Θα μπορούσα να πω και άλλα για να ελαφρύνω τη θέση μου , να έχω πει και εγώ τα ψέματα μου. Αυτό που θέλω είναι να βρούμε την αλήθεια τι έχει συμβεί και όχι την εύκολη λύση να κατηγορηθώ…».

Με τα λόγια αυτά η Ρούλα Πισπιρίγκου, για έβδομη συνεχόμενη μέρα, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, υπερασπίστηκε την αθωότητά της γνωρίζοντας ότι βρίσκεται πολύ κοντά πριν την τελική ευθεία για την ετυμηγορία της δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η ερώτηση που έβαλε τα κλάματα

Η εισαγγελική λειτουργός προσπάθησε με λόγο προσεκτικό να ενώσει κομμάτι- κομμάτι, μέσα από τα αποδεικτικά στοιχεία και τις υπερασπιστικές θέσεις της κατηγορούμενης, την μεγάλη εικόνα της υπόθεσης με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου, που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κάθεται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός κάλεσε μάλιστα την κατηγορούμενη να πει αν έχει μετανιώσει για κάτι και εκείνη κλαίγοντας απάντησε: «Ναι, θεωρώ ότι δεν έδωσα στο παιδί μου όση αγάπη και βαρύτητα ήθελα γιατί δεν ήξερα ότι θα φύγει από τη ζωή και έδωσα σημασία σε δεύτερα πράγματα».