Να εξεταστεί ακόμα και κατ’ αντιπαράσταση με τους γιατρούς του Καραμανδάνειου, οι οποίοι έχουν καταθέσει οτι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ήρεμη», όταν υπέστη ανακοπή η Τζωρτζίνα, ζήτησε η ίδια απολογούμενη για 6η ημέρα σχετικά με την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της.

«Πρέπει να απαντάω συνεχώς σε αυτά που λένε οι γιατροί. Πρέπει να απαντάω για άλλους ανθρώπους. Εγώ δεν πήγα ποτέ στο γραφείο των γιατρών και ήδη από την ανάκριση είπα ότι μάλλον μπερδεύτηκαν με άλλη ημέρα. Αν θέλετε φέρτε τους κατ’ αντιπαράσταση με εμένα να απαντήσουμε σε όλα» τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει για εσάς ψύχραιμη μητέρα;

Πισπιριγκου: Δεν κανείς ακραίες συμπεριφορές. Δε δείχνεις το συναίσθημα σου.

Πρόεδρος: Όταν είναι ακραία τα πράγματα; Όταν βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση; Πέρα από αυτό το τρέξετε γιατί δεν είπατε «το παιδί δεν αναπνέει»;

Πισπιρίγκου: Εγώ δεν είμαι γιατρός να κάνω διάγνωση. Άνοιξα την πόρτα και ήταν η νοσηλεύτρια στο μισό μέτρο. Δε μου πέρασε από το μυαλό να κάνω ανάλυση στη νοσοκόμα.

Πρόεδρος: Γιατί δεν κάνατε ΚΑΡΠΑ στο παιδί;

Πισπιρίγκου: Θα έκανα εγώ ΚΑΡΠΑ στο παιδί; Ήταν η νοσηλεύτρια εκεί! Ερχόταν η νοσοκόμα! Δε θα έκανε ΚΑΡΠΑ εκείνη και θα έκανα εγώ; Αν δε μπορεί να φύγει!

Πρόεδρος: Ήταν ψύχραιμη αντίδραση δηλαδή ότι δεν πήγατε στο παιδί να βοηθήσετε; Να δείτε τι έχει; Να κάνετε ΚΑΡΠΑ;

Πισπιρίγκου: Θα έπαιρνα εγώ πρωτοβουλία για ΚΑΡΠΑ; Ήξερα για ανακοπή; Μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί. Όταν είσαι στο νοσοκομείο δεν κανείς το γιατρό. Στη κόρη μου την Ίριδα που ήταν στο σπίτι έκανα. Εγώ δεν ξέρω γονιό που να λέει μέσα σε νοσοκομείο αναλαμβάνω εγώ;

Πρόεδρος: Κάνατε διάφορες ενέργειες εκτός από το να βοηθήσετε το παιδί. Πήγατε να χτυπήσετε κουδούνι, πήγατε στους γιατρούς κάνατε διαφορα, αλλά πάνω από το προσκέφαλο του παιδιού δεν πήγατε;

Πισπιρίγκου: Αφού μπήκε πιο ειδικός άνθρωπος από εμένα στο δωμάτιο για να αναλάβει!

Η κατηγορούμενη δεχθηκε σειρά ερωτήσεων και για το γεγονός ότι όταν μπήκαν οι γιατροί στο δωμάτιο το παιδί δεν είχε ρινικό οξυγόνο. Η κατηγορούμενη πιθανολόγησε ότι όταν τραντάχτηκε το παιδί ίσως έφυγε από το μύτη του.

«Οι γιατροί είπαν 3 διαφορετικές εκδοχές για του πουν βρισκόταν το ρινικό οξυγόνο. Αν δεν είχε το παιδί το ρινικό οξυγόνο θα μας έπιαναν οι γιατροί να μας το πουν. Δηλαδή θα έβλεπε ο γιατρός ότι το παιδί δεν είχε οξυγόνο και δεν θα μας έλεγε κάτι; Δε θα πήγαινε στις Αρχές αν υπήρχε κάτι ύποπτο; Οι γιατροί μόνο στο δικό μου παιδί θυμούνται τα πάντα με λεπτομέρειες ξαφνικά».

Πρόεδρος: Γιατί λένε αυτά που λένε οι γιατροί;

Πισπιρίγκου: Δεν ξέρω γιατί λένε αυτά, ποιος έχει μιλήσει με ποιον και τη γραμμή έχει.

Μάλιστα η Ρούλα Πισπιρίγκου εκτίμησε ότι η καθυστερημένη έλευση του αναισθησιολόγου Χασαπόπουλου ευθύνεται για την εγκεφαλοπάθεια του παιδιού της, ενώ τόνισε πως έψαχνε τα πάντα προσπαθώντας να καταλάβει τι συνέβαινε στο παιδί της.

Η κατηγορουμένη κλήθηκε να απαντήσει και για την συνάντηση της με τον ψυχολόγο που της είχε προτείνει ο κ. Ηλιάδης. «Άρχισε να με ρωτάει αν θέλω να αυτοκτονήσω, αν βλέπω κόκκινα τα μάτια του άνδρα μου, αν ακούω φωνές, αν ακούω χτυπήματα στην πόρτα. Από ένα σημείο και μετά με έπιασαν τα γέλια. Στο τέλος μου είπε «ευχαριστώ» και έφυγα».

Η κατηγορούμενη αντέδρασε έντονα πάντως όταν ρωτήθηκε για τον ισχυρισμό νοσοκόμας ότι μάλωσε την Τζωρτζίνα στην εντατική.

Πρόεδρος: Η κ. Ψιλογεωργοπούλου είχε πει ότι μαλώσατε την Τζωρτζίνα όσο ήταν στην εντατική και είχατε χαρακτηρίσει το παιδί χειριστικό.

Πισπιρίγκου: Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα! Δηλαδή κάπου ντροπή! Με την ειρωνεία και τα ψέματα δε βγάζουμε άκρη! Αν έχει παρθεί απόφαση για εμένα να το τελειώσουμε εδώ! Για όνομα της Παναγίας! Κάθονταν όλες και έλεγαν για τη συμπεριφορά μου και τι έκανα! Θα μάλωνα εγώ παιδί στην εντατική; Θα έλεγα εγώ χειριστικό το παιδί μου στην εντατική; Γιατί ακούνε τον Ηλιάδη! Συγγνώμη για την ένταση της φωνής μου!

Πρόεδρος: Άρα λέει ψέματα αυτή η κυρία;

Πισπιρίγκου: Οι άνθρωποι της ΜΕΘ δεν είναι καλά. Είναι επηρεασμένοι από όσα τους έλεγε ο Ηλιάδης. Έμπαιναν στην εντατική και ένιωθα ότι παίζω στο Big brother! Τι κατινιές κατέθεσαν! Αν το νύχι μου ήταν κόκκινο ή μπλε κι αν το μαλλί μου ήταν κατσαρό ή ίσιο! Με γουρλωμένα μάτια με κοιτούσαν. Όποτε έμπαινα εγώ έλεγαν από πίσω μου, υποθέτω, «ήρθε η δολοφόνος»!