Τις έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Μπάμπη συνεχίζει στο Μεσολόγγι η αστυνομία και το βράδυ της Τετάρτης κάλεσε εκ νέου τον 50χρονο κρεοπώλη για να δώσει νέα κατάθεση. Οι Αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές του στα κινητά τηλέφωνα του στενού περιβάλλοντος των δύο ανδρών.

Ήδη, έχουν στοιχεία ότι ο 50χρονος κρεοπώλης είχε στην κατοχή του και δεύτερη συσκευή παλιάς τεχνολογίας την οποία δεν είχε αποκαλύψει στην αστυνομία και η οποία δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Τα στοιχεία που έχουν δώσει τα κινητά

Σύμφωνα με το MEGA, έχει προκύψει ένα σημαντικό νέο εύρημα που πιθανώς να δώσει μια νέα τροπή στην υπόθεση. Πρόκειται για δυο κινητά τηλέφωνα δυο ανθρώπων που άνοιξαν ταυτόχρονα το μοιραίο βράδυ, μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις έρευνες της αστυνομίας, τα στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και «έδεσαν» το τρίτο πρόσωπο με το σημείο της εξαφάνισης του Μπάμπη είναι:

  • Τα τηλέφωνα του κρεοπώλη και του φίλου του «ενεργοποιούν» την ίδια κεραία, την ίδια ώρα, στις 4 Ιανουαρίου,
  • Στην ίδια κεραία δίνεται το τελευταίο στίγμα από το τηλέφωνο του 30χρονου αγνοούμενου
  • Ο κρεοπώλης και ο φίλος του ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω διαδικτύου.

Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Μέχρι και αυτή την ώρα, τα πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση του αγνοούμενου Μπάμπη, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, είναι πέντε.

  • Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της μεγάλης έρευνας,
  • Ο 36χρονος φίλος του, που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία, και η σύζυγός του
  • Ένας 35χρονος άνδρας, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου Μπάμπη.

Όλοι τους έχουν δεχθεί ερωτήσεις για τη δραματική υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους.

Μια σειρά από βασικά ερωτήματα, όμως, παραμένουν αναπάντητα και η αγωνία για τον αγνοούμενο βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο.

Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών και έχει διαπιστωθεί πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες, τη μέρα της εξαφάνισης.

Αν και είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν, κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την εξαφάνιση, ο κρεοπώλης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του, γεγονός που διαψεύδουν οι κάμερες ασφαλείας καθώς έφυγε ξανά με προορισμό ένα ψιλικατζίδικο. Aν και είχε αποκρύψει ότι μίλησε με φίλο του πριν και μετά την εξαφάνιση, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι το έκανε, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο, παρά τις αντίθετες αρχικές του δηλώσεις.