Αυξήθηκε ο αριθμός των συλλήψεων στις οποίες η αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για τους δολοφόνους του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, αλλά και την απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου.

Πέρα από τις δύο συλλήψεις που έγιναν γνωστές το βράδυ της Τετάρτης, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε ακόμα μία ακόμα αφού στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Συνολικά, στο επίκεντρο των ερευνών, πέρα από τους τρεις συλληφθέντες, βρίσκονται συνολικά οκτώ άτομα.

Από αυτά οι δύο είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές. Ο ένας είναι στις φυλακές της Λάρισας και ο άλλος στο Μαυροβούνιο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο άτομα τα οποία φαίνεται ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ αναζητείται ακόμα ένας εντός της χώρας.

Οι Αρχές αναζητούν, πέρα από τους εκτελεστές, εκείνους που έδωσαν τις εντολές για τα συμβόλαια θανάτου. Οι έρευνες της ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις αργότερα σήμερα.

Οι δολοφονίες που εξιχνιάζονται

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου έγινε τον Απρίλιο του 2022. Τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες πήγαν στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας. Οι δύο από αυτούς κατέβηκαν, μπήκαν στην αυλή φορώντας κράνη και πυροβόλησαν προς την πλευρά του Σκαφτούρου και των συγγενών που βρίσκονταν στο σημείο.

Το αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του Γιάννη Σκαφτούρου και ο τραυματισμός της κόρης και του συμπέθερού του. Ο Σκαφτούρος ήταν από τους παλιούς της Greek Mafia και είχε απασχολήσει τις Αρχές για την εμπλοκή του σε πολλές υποθέσεις.

Η δολοφονία του Ρουμπέτη έγινε τον Ιούνιου του 2023. Τότε οι δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε μαύρο τζιπ πυροβόλησαν και σκότωσαν τόσο τον Βασίλη Ρουμπέτη, όσο και τον κουμπάρο του, Διονύση Μουζακίτη.