Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Νταβός, στα πλαίσια της συμμετοχής του του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, και μίλησε με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», Ravi Agrawal.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να παραλείψει να ρωτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος αρχικά προσπάθησε να αποφύγει να δώσει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα με ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο, λέγοντας ότι «νόμιζα, ότι τελείωσε ο χρόνος μας». Ο δημοσιογράφος δε δίστασε να του απαντήσει και ο ίδιος στον ίδιο τόνο, «δεν μπορώ να δω το ρολόι είναι η αλήθεια».

Στη συνέχεια, βέβαια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Συνεργάστηκα και με τους δύο προέδρους. Και με τον πρόεδρο Τραμπ και με τον Μπάιντεν, και θεωρώ ότι θα ήταν ανάρμοστο για οποιονδήποτε ξένο ηγέτη να εκφράζει την άποψή του για κάτι που είναι θεμελιώδες, όπως είναι η δημοκρατική διαδικασία. Εμείς στην Ευρώπη θα δουλέψουμε με όποιον ο αμερικανικός λαός επιλέξει να εκλέξει για τον επόμενο πρόεδρο. Θεωρώ, ότι κάποιες φορές το να εκφράζουμε υπεραισιόδοξα ή απαισιόδοξα σενάριο, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Στους ανθρώπους δεν αρέσει να τους λένε τι να κάνουνε και να τους πιέζουμε. Όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά θεωρώ, ότι το καλύτερο είναι να τις κρατάμε για τους εαυτούς μας».