Σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων λαμβάνουν χώρα μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο διάλογος είναι συστατικό στοιχεία ενός δημοκρατικού κόμματος.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας, παρατήρησε ότι εύλογα υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις και απόψεις εντός της κοινωνίας, προχωρώντας στην παραδοχή ότι πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το επίπεδο της συζήτησης πρέπει να παραμείνει υψηλό χωρίς την δημιουργία στρατοπέδων απόψεων που θα δυναμιτίσουν τις συζητήσεις.

Ο ίδιος υπενθύμισε τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η ψήφος θα είναι κατά συνείδηση σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να ενοχοποιούμε την αντίθετη άποψη υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να «πάμε μπροστά όλοι μαζί, σεβόμενοι όμως ο ένας τον άλλον».

Πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν ορατά  τα δικαιώματα γονικών και παιδιών που υπάρχουν ήδη σήμερα και αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, σημείωσε ο κ Σκέρτσος, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει κίνητρο επιβολής άλλου πρότυπου ζωής ή οικογενειακής οργάνωσης.

Παράλληλα, ο κ Σκέρτσος σημείωσε ότι τα παιδιά που ζουν σε οικογένειες με ομόφυλα ζευγάρια, δεν έχουν κληρονομικά δικαιώματα, δεν μπορούν να έχουν δίπλα τους τον άλλο γονιό σε μία δύσκολη στιγμή, ούτε καν στο σχολείο.

Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά μας ενώνει η αγωνία να προστατέψουμε τα παιδιά, είπε ο κ Σκέρτσος.

Με αφορμή τις αλλαγές που έγιναν χθες στην ηγεσία της ΕΛΑΣ ο κ Σκέρτσος τόνισε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έχει την απόλυτη στήριξη να κάνει τον μετασχηματισμό που είναι αναγκαίος, λέγοντας ότι χρειαζόμαστε μία ισχυρή αστυνομία, να υπάρχει σε όλες τις γειτονιές το αίσθημα τς ασφάλειας.