Δεν φαίνεται να πήγε καλά το πρώτο φροντιστήριο ή μασάζ στους βουλευτές της ΝΔ.

Παρά το γεγονός ότι το φροντιστήριο κράτησε πάνω από 2 ώρες και παρά τις δηλώσεις (αμέσως μετά) ότι λύθηκαν πολλές απορίες και ότι η ΝΔ θα βγει από την όλη διαδικασία πιο ενισχυμένη, το νόμισμα έχει και άλλη όψη.

Παρά την παράθεση επιχειρημάτων από τον Ακη Σκέρτσο, τον Γ. Μπρατάκο και την καθηγήτρια Αστικού Δικαίου του ΑΠΘ Κ. Φουντεδάκη, οι διαφωνούντες βουλευτές, όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις τους, δεν υπέστειλαν τη σημαία των επιφυλάξεων τους και δεν μετακινήθηκαν από τις απόψεις τους.

Άδωνις: Σαν να καταψηφίζετε τον Μητσοτάκη

Στο όλο κλίμα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βοήθησε η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, οποίος στην τοποθέτηση του «έβγαλε ένταση».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι όποιος δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο είναι σαν να καταψηφίζει τον Μητσοτάκη. Τη φράση αυτή ορισμένοι βουλευτές την εξέλαβαν ως έμμεση απειλή διαγραφών.

Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς των βουλευτών ήταν δεν συμπληρώνεται το σύμφωνο συμβίωσης ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία προτάσσονται. Η απάντηση ήταν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ρυθμίσει και τα δικαιώματα των παιδιών και την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Γάμος, όμως, σημαίνει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, κάτι που αποτελεί κόκκινο πανί για τους διαφωνούντες, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για κερκόπορτα και ότι μελλοντικά η απαγόρευση για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μέσω παρένθετης μητέρας πιθανότατα θα καταπέσει στα δικαστήρια.

Εκνευρισμό προκάλεσε και η απάντηση του Α. Σκέρτσου ότι στα έγγραφα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών δεν θα γράφεται «γονέας 1» και «γονέας 2» αλλά «μπαμπάς και μπαμπάς» ή «μαμά και μαμά».

Στο φροντιστήριο της Δευτέρας πήραν μέρος πάνω από 60 βουλευτές.

Σήμερα ακολουθεί το δεύτερο γκρουπ βουλευτών, που περιλαμβάνει σκληρούς αντιρρησίες όπως οι Θ. Πλεύρης, Χρ. Μπουκώρος, Μ. Χαρακόπουλος, κ.α. και τα πράγματα αναμένεται να δυσκολέψουν περισσότερο.