Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή παράδοσης- παραλαβής για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τον στρατηγό Δημήτριο Χούπη, να αναλαμβάνει τα ηνία από τον απερχόμενο αρχηγό, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, υπό την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, στη Σχολή Ευελπίδων.

«Μπορώ να αναφέρω με υπερηφάνεια και τιμή, ότι αποστολή εξετελέσθη. Ούτε μια σπιθαμή γης λιγότερη, ούτε ένας κόκκος άμμου χαμένος κι αυτό χάρη σε όλους και όλες εσάς. Σας ευγνωμονώ. Συνεχίστε να κάνετε την Ελλάδα ισχυρή και σεβαστή σε όλους και να θυμάστε πάντα τα λόγια του εθνικού ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, «κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα νιώσεις μέσα σου κάθε είδος μεγαλείου»», υπογράμμισε στην ομιλία του, ο εν αποστρατεία αρχηγός του ΓΕΕΘΑ.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αποχωρεί μετά από 43 χρόνια στο στράτευμα και 4 χρόνια στην  αρχηγία του ΓΕΕΘΑ, με αποτέλεσμα να κληθεί σε όλο αυτό το διάστημα να αντιμετωπίσει σωρεία κρίσεων, όπως το lockdown και τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στον Έβρο.

«Διαβεβαιώ, ότι θα καταβάλω κάθε εκμάδα των δυνάμεών μου και θα αφιερώσω αποστολικά όλη μου την ενέργεια δυναμική ή και το χρόνο μου, προκειμένου να διασφαλίσω δια των καθηκόντων μου το πρωταρχικό θεμελιώδες, και το ουκ άνευ αγαθό της εθνικής ασφάλειας, για το οποίο οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εγγυόνται και θα εγγυόνται τη διαφύλαξη και τη διασφάλιση στο διηνεκές», επισήμανε με τη σειρά του ο νέος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Δημήτριος Χούπης.

Παρών, επίσης στην τελετή ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

Πότε θα γίνει η τελετή παραλαβής – παράδοσης για τις δυνάμεις της Αεροπορίας

Ειδική τελετή απόδοσης τιμών θα γίνει Τετάρτη στην παράδοση- παραλαβής της ηγεσίας Πολεμικής Αεροπορίας, στην Σχολή Ικάρων. Ο απερχόμενος αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, μετά από 43,5 χρόνια επιτυχημένης προσφοράς στην Πολεμική Αεροπορία θα παραδώσει στον νέο αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο(Ι) Δημοσθέση Γρηγοριάδη.

Ο απερχόμενος αρχηγός θα εισέλθει στην Σχολή Ικάρων με την στολή του και μετά το πέρας της τελετής θα εξέλθει με πολιτικά. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ένας σμήνος μαχητικών αεροσκαφών Rafale από την 332 Μοίρα θα σκίσει τον ουρανό της Σχολής Ικάρων αποδίδοντας τιμή και σεβασμό προς τον Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Άλλωστε ο απερχόμενος αρχηγός Πολεμικής Αεροπορίας ήταν αυτός που παρέλαβε τα Rafale, επί αρχηγίας του εκπαιδεύτηκαν οι πιλότοι τους και υπήρξαν επιχειρησιακά μαχητικά αεροπλάνα, προσφέροντας υπεροπλία στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει και ο Βηματοδότης.