Για την 3η διοργάνωσή του ετοιμάζεται πυρετωδώς το Διεθνές Φεστιβάλ  Κινηματογράφου «ΚΥΜΑΤΑ» που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου ως τις 1 Σεπτεμβρίου 2024 στο δημοτικό χώρο του Θαλασσόμυλου στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Το φεστιβάλ «Κύματα» είναι μια από τις πιο επιτυχημένες φεστιβαλικές διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων, σχετικές με τον κινηματογράφο. Εγκαινιάσθηκε το καλοκαίρι του 2022 με σκοπό να παρουσιάσει ταινίες που με κάποιο τρόπο έχουν σχέση με την Κεφαλονιά όπως για παράδειγμα η ελληνική ταινία «Μαγνητικά πεδία» του Γιώργου Γούση που τότε είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Στην πρώτη διοργάνωση παίχτηκε επίσης η μικρού μήκους ταινία «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του Κεφαλονίτη σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου, που πριν από μερικά χρόνια απέσπασε μια μεγάλη διάκριση, τον Χρυσό Φοίνικα ταινίας μικρού μήκους στο φεστιβάλ των Καννών και αργότερα, έγινε ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς του MEGA «Milky way».

Όπως συνήθως συμβαίνει με τις επιτυχημένες διοργανώσεις, εφόσον έχουν συνέχεια ακολουθεί η ωρίμανση. Φέτος λοιπόν, η νέα προσθήκη του φεστιβάλ «Κύματα» είναι το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, ενώ όπως αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Μαρίνος Σκλαβουνάκης «το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύματα θα παρουσιάσει στο φετινό πρόγραμμά του ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους (μέχρι 20 λεπτά), ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (μέχρι 20 λεπτά), μουσικά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (μέχρι 20 λεπτά).»

Συνεπώς, από τώρα κιόλας, το φεστιβάλ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλουν την συμμετοχή τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα του φεστιβάλ όπου μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για  τους όρους συμμετοχής.

Η περίοδος υποβολής ταινιών έχει ήδη ξεκινήσει.

Η κριτική επιτροπή θα βραβεύσει τις καλύτερες συμμετοχές με τα εξής βραβεία:

  • Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους (1ο, 2ο και 3ο βραβείο)
  • Βραβείο Ταινίας Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους (1ο βραβείο)
  • Βραβείο Ταινίας Μουσικού Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους  (1ο βραβείο)