Ένα έργο που παίζεται σε επανάληψη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα με διαφορετική κάθε φορά μορφή. Και στολή. Άλλοτε κοστούμι κι άλλοτε διαιτητική φορεσιά.

Μόνιμο θύμα τους η ίδια πάντα ομάδα. ο Ολυμπιακός. Αλλάζει μόνο ο χώρος δράσης τους. Ξέρουν πού ακριβώς θα χτυπήσουν. Και πώς να το κάνουν.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαριά, αλλά το γιατρικό παραμένει καλά κλειδωμένο σε κάποιο ντουλάπι φαρμακείου. Συγκεκριμένοι παράγοντες λυμαίνονται τον χώρο και η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο.

Στην Καισαριανή, το απόγευμα της Κυριακής (14/1), η παράσταση ανέβηκε ξανά. Σκέτη κωμωδία. Ο Ολυμπιακός νίκησε μεν 3-2 την Κηφισιά, αλλά τα όσα προηγήθηκαν ως το τρίτο γκολ από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί εντάσσονται στη σφαίρα του ανεκδιήγητου.

Άλλη μια απόπειρα ανερυθρίαστου επηρεασμού αποτελέσματος εις βάρος των «ερυθρόλευκων» που ξεχείλισε πλέον το ποτήρι της οργής. Είτε πρόκειται για σφάλματα δόλου είτε για χονδροειδή λάθη ανεπάρκειας, το αποτέλεσμα δεν διαφοροποιείται.

Το πρωτάθλημα έχει μετατραπεί σ’ ένα θέατρο σκιών του οποίου το αποτύπωμα πλέον δεν είναι αποκλειστικά και μόνο αθλητικό. Ο αναβρασμός στην κοινωνία για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα είναι έντονος. Ουδείς είναι βέβαιος πότε θα εκραγεί το ηφαίστειο. Παιχνίδια που προσφέρονται για στοιχηματισμό και συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια ευρώ σε πονταρίσματα αλλοιώνονται διαρκώς. Μονίμως δε εις βάρος της ίδιας ομάδας.

Η αξιοπιστία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, καθετί ελέγχεται παρασκηνιακά και μια κυβέρνηση εξακολουθεί να νίπτει τα χείρας της επιλέγοντας τη στάση του Πόντιου Πιλάτου, σφυρίζοντας αδιάφορα.

Δεν πρόκειται μόνο για ένα πέναλτι, μια τυχαία διαιτητική απόφαση που διέφυγε, έτσι ώστε να επικαλείται το αυτοδιοίκητο και ν’ αφήνει στην τύχη του το λαοφιλέστερο σπορ και να επιτρέπει την ολοκληρωτική καταστροφή του προϊόντος. Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη και αρρωστημένη κατάσταση που κρατά το ποδόσφαιρο σιδηροδέσμιο.

Αν δεν επέμβει και τώρα, πότε θα το κάνει; Η κάθαρση για την οποία πολλάκις έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός δεν παίρνει άλλη αναβολή.