Για την προσφορά του, την ευδόκιμη ολοκλήρωση της θητείας του, καθώς και για την αποτελεσματική συνεργασία με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων και υβριδικών απειλών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ευχαρίστησε ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου τον απερχόμενο Αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Αναλυτικότερα, η δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Στ. Παπασταύρου

«Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες υπηρεσίες σας προς την Πατρίδα.

Η τετραετής θητεία σας συνδυάστηκε με την αναβάθμιση και ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας, που είναι σήμερα ισχυρότερη από ποτέ. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα εμβάθυνε περαιτέρω τις στέρεες στρατηγικές σχέσεις με σημαντικούς συμμάχους ανά τον κόσμο.

Σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές διατηρήσατε στο ακέραιο το αξιόμαχο επίπεδο ετοιμότητας, καθώς και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, προασπίζοντας τις αξίες του Ελληνισμού και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Το όνομά σας, Αρχηγέ, εμπνέει αναγνώριση και σεβασμό σε όλους, συμμάχους και μη, και αυτό θα σας συνοδεύει πάντα ως παρακαταθήκη».

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης

Νέα σελίδα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με τον Αντιστράτηγο, Δημήτρη Χούπη να είναι από σήμερα Παρασκευή (12/01) νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Αυτό αποφασίστηκε το πρωί της Παρασκευής μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, απονεμήθηκε ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και στους απερχόμενους Αρχηγούς του ΓΕΑ, του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη και Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση, απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αρχηγού ΓΕΣ και Αρχηγού ΓΕΝ αντίστοιχα.