Σταδιακή εξασθένηση της ψυχρής εισβολής του καιρού, αναμένεται από το πρωί της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2024, μετά τις τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας μας.

Οι χιονοπτώσεις περιορίστηκαν κυρίως πάνω από τα 500 μ υψόμετρο στην Κεντρική Ελλάδα νωρίς το πρωί της Τετάρτης 10/1 και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Η εικόνα από την κάμερα καιρού στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας στην Οίτη, δείχνει το χιονισμένο τοπίο με την κορυφή της Γκιώνας να δεσπόζει ολόλευκη στο φόντο.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παγετός σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας νωρίς το πρωί της Τετάρτης 10/1.

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τις 8 χαμηλότερες τιμές θερμοκρασίας που καταγράφηκαν σε κατοικημένες περιοχές (εκτός χιονοδρομικών κέντρων).

Το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα ψύχους το οποίο έρχεται από την Ουκρανία θα γίνει αισθητό από την Παρασκευή (12/1) και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο (13/1).

Τα χαρακτηριστικά του δεύτερου κύκλου κακοκαιρίας είναι:

  • πτώση θερμοκρασίας άλλους 2-3 βαθμούς σε σχέση με την Τετάρτη
  • Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)
  • ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα
  • χιονοπτώσεις από το βόλο και νοτιότερα μέχρι 300 μέτρα.(θα επηρεαστούν τα βουνά την Αττικής και φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία και τα βόρεια προάστια).

ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Τετάρτη: Αθήνα 9 , Θεσσαλονίκη 7
ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Σάββατο: Αθήνα 7 , Θεσσαλονίκη 5