Τα «δόντια» της άρχισε να δείχνει η κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα.  Μάλιστα, ήδη σημειώθηκαν τα πρώτα χιόνια και στην Αττική.

Το Forecast Weather ανάρτησε ένα βίντεο από τα πρώτα χιόνια, που έπεσαν στην Αττική, και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα, το απόγευμα της Τρίτης (9/1). Παράλληλα, διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, μετά από διαταγή της Τροχαίας, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών.

Ραγδαία αλλαγή τις επόμενες ώρες

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανάρτησε στα social media χάρτη πρόγνωσης χιονόπτωσης για τις επόμενες ώρες, αναφέροντας παράλληλα, πως χιόνια θα πέσουν μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική. Όπως φαίνεται στον χάρτη, τα χιόνια αναμένεται να πέσουν σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη κακοκαιρία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από την Παρασκευή και θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει πιθανότητα το Σάββατο και την Κυριακή να χιονίσει και στην Αττική, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή στα βόρεια προάστια, αλλά ακόμη και στο κέντρο της πόλης να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το «στρώσει» στα βόρεια προάστια.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, τη νύχτα στα βόρεια ορεινά της Αττικής αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες χιονιού και χιονόνερου πάνω από τα 600 – 700 μέτρα, κατάσταση που θα διατηρηθεί έως τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης.

Τις πρωινές ώρες οι πιθανότητες να ψιχαλίσει και να βρέξει είναι μεγαλύτερες στα ορεινά και βόρεια, ενώ προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα παραμείνει μόνο συννεφιά.

Live η εξέλιξη του καιρού: