Η United Airlines διαπίστωσε χαλαρά μπουλόνια στα βύσματα των θυρών αρκετών αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθήλωσε το Σάββατο δεκάδες αεροσκάφη 737 Max 9 μετά την αποκόλληση της πόρτας εν ώρα πτήσης, στην πτήση με αριθμό 1282 της Alaska Airlines.

Η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Boeing δήλωσε ότι απέστειλε οδηγίες στις αεροπορικές εταιρείες για τη διενέργεια των επιθεωρήσεων των αεροσκαφών Max 9 του στόλου τους. Κάποια από τα 737 του στόλου της Alaska Airlines πήραν ήδη το «πράσινο φως» να μπουν σε υπηρεσία.

Χαλαρά μπουλόνια στα βύσματα των θυρών

Η United Airlines δήλωσε τη Δευτέρα ότι βρήκε χαλαρά μπουλόνια στα βύσματα των θυρών αρκετών Boeing 737 Max 9 κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων που προκλήθηκαν, όταν η πόρτα αυτού του τύπου αεροσκάφους, αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Alaska Airlines σε πτήση στα 16.000 πόδια την περασμένη εβδομάδα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθήλωσε το Σάββατο δεκάδες αεροσκάφη 737 Max 9 μετά την έκρηξη του πάνελ της πόρτας κατά τη διάρκεια της πτήσης στην πτήση 1282 της Alaska, ζητώντας τη διενέργεια επιθεωρήσεων. Η United διαθέτει 79 αεροσκάφη Max 9 στο στόλο της και είναι ο μεγαλύτερος χειριστής αυτού του μοντέλου αεροσκάφους.