Αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες είναι οι ανήλικοι και οι γονείς τους για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος ανηλίκου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα βαριά αδικήματα για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι, οι οποίοι σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα επιτέθηκαν σε συνομήλικό τους απειλώντας τον ακόμα και για τη ζωή του, ενώ δεν δίστασαν να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους.

Το κατηγορητήριο

Αναλυτικά, ο εισαγγελέας με βάση και την προανακριτική δικογραφία άσκησε σε βάρος των ανηλίκων δραστών ποινική δίωξη για:

  • ληστεία από κοινού
  • απλή σωματική βλάβη από κοινού
  • παράνομη βία από κοινού
  • παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα από κοινού
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ανηλίκων ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα κληθούν άμεσα σε απολογία.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές σχημάτισαν ξεχωριστή δικογραφία για τους γονείς των παιδιών για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων σε βαθμό πλημμελήματος.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Σοκάρουν οι περιγραφές των όσων υπέστησε ο 14χρονος στην Αγία Παρασκευή από τρεις συνομήλικούς του, που τον κακοποίησαν. Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξανδρος Μαζαράκης μίλησε στην ΕΡΤ και επισήμανε ότι το παιδί βρίσκεται σε τεράστιο σοκ, αν και κατάφερε να βρει τη δύναμη και να επιστρέψει στο σχολείο.

«Το συζητήσαμε με τους γονείς και ειδικούς και καταλήξαμε ότι πρέπει να πάει, διότι έπρεπε να κερδίσει αυτή τη μικρή νίκη, να μην υποχωρήσει εκείνος από την όποια κανονικότητα της ζωής του» εξήγησε.

Όπως είπε ο κ. Μαζαράκης κατά την εκτίμηση της οικογένειας και τη δική του «δεν μιλάμε πλέον για bullying». «Θεωρώ ότι αυτές οι συμπεριφορές έχουν αλλάξει την κατηγορία. Έχουμε ανέβει σε επίπεδο βιαιότητας και σε επίπεδο οργάνωσης».

Το χρονικό της υπόθεσης

«Το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου το παιδί, κατά μία συνήθειά του, έβγαλε το σκυλί του βόλτα. Εκεί τον περίμεναν 2-3 συνομίληκοί – ο ένας συμμαθητής του, ο δεύτερος από άλλο σχολείο, ο τρίτος είναι ένα πρόσωπο που δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Του πήραν το σκύλο, τον υποχρέωσαν με την απειλή ότι δεν θα τον ξαναδεί να τους ακολουθήσει. Πήγαν σε ένα πιο απόμερο σημείο, όπου εκεί υπέστη όλη αυτή τη διαδικασία, δηλαδή τι; Τον κρατούσαν οι δύο και τον γρονθοκόπησε ο τρίτος με κλειδιά, γροθιά με κλειδιά μέσα στο χέρι, που μπορεί να προκαλέσει όπως καταλαβαίνετε στο πρόσωπο πολύ μεγάλη βλάβη. Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι κάτι απλό. Του πήραν τα παπούτσια, τον υποχρέωσαν πάλι στη συνέχεια να τους ακολουθήσει αιμόφυρτος και ξυπόλητος στο δρόμο για να του δώσουν πίσω το σκύλο του» είπε.

«Τον απείλησαν, βιντεοσκόπησαν το γεγονός, τον υποχρέωσαν να αναφέρει ονόματα προσώπων που δεν γνώριζε, γυναικεία ονόματα με υβριστικό σχόλιο και στη συνέχεια, μετά από όλο αυτόν τον εξευτελισμό, του έδωσαν πίσω το σκύλο του με το ζόρι και του επέτρεψαν εντός εισαγωγικών πάλι να επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτά έγιναν σε κεντρικό σημείο της Αγίας Παρασκευής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαζαράκης.