5 το πρωί: Το τραγικό τέλος της 41χρονης εγκύου στη Χαλκιδική – Ο διάλογος για τα ομόφυλα ζευγάρια – Το νέο κύμα κακοκαιρίας

Ξεκινά η συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με τον Πρωθυπουργό να ανοίγει τα χαρτιά του την Τετάρτη όσον αφορά το πλαίσιο της νέα διάταξης.

1

Νεκρή βρέθηκε η αγνοούμενη έγκυος

  • Το τραγικό τέλος: Νεκρή μέσα σε μπαούλο σε δασώδη περιοχή μεταξύ Τρίγλιας και Γαλάτιστας στην Χαλκιδική, εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (8/1) η 41χρονη έγκυος, που αγνοείτο από την Πρωτοχρονιά από τη Θεσσαλονίκη.
  • Τα αποτυπώματα και η ομολογία: Κατά την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του συντρόφου της εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία αντιστοιχούσαν σε άτομο γνώριμο στις Αρχές. Πρόκειται για φίλο του συντρόφου της 41χρονης, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, αποκάλυψε κατά την ανάκριση την δολοφονία και υπέδειξε το σημείο όπου είχε μεταφερθεί το άψυχο σώμα της γυναίκας. Ο άνδρας φέρεται να υποστήριξε ότι αυτός απλά βοήθησε στη μεταφορά του και όχι στην δολοφονία.
  • Η στάση του συντρόφου της: Από την πρώτη στιγμή ο σύντροφός της προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, ισχυριζόμενος πως η γυναίκα τού έστειλε μήνυμα μόλις χάθηκαν τα ίχνη της κι ότι πήρε μαζί της 5.000 ευρώ από το κοινό τους ταμείο. Μάλιστα, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ο άνδρας δεν έδειχνε διάθεση συνεργασίας με τους αστυνομικούς.
2

Ξεκινά ο διάλογος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

  • Βάζει το πλαίσιο ο Μητσοτάκης: Την Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει και επισήμως ο διάλογος που αφορά το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να ορίσει το γενικό πλαίσιο των διατάξεων που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή.
  • Τι θα ισχύει για την τεκνοθεσία; Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, ωστόσο δεν θα επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια ανδρών να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
  • Οι αντιδράσεις: Αρνητική εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στον Alpha. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 49% λέει ότι διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ενώ το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 58% μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα επιφυλάξεις εκφράζουν στελέχη της κυβερνητικής παράταξης μεταξύ των οποίων και ο Μάκης Βορίδης.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα

  • Οι περιοχές που θα επηρεαστούν: Νέο κύμα κακοκαιρίας θα εκδηλωθεί από σήμερα στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Νότια Πελοπόννησο.
  • Πού θα χιονίσει: Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Εύβοιας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο.
  • Βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας: Επίσης, θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 Μποφόρ. Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα.
4

Παγκόσμια αύξηση κρουσμάτων covid

  • Επελαύνει η νέα υποπαραλλαγή: Παγκοσμίως έχει επικρατήσει πλέον το στέλεχος JN.1 του κορωνoϊού που ανιχνεύτηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο. Το εν λόγω στέλεχος έχει αυξημένη ικανότητα διαφυγής από την ανοσία, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί σοβαρότερη νόσο. Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, η JN.1 εκτιμάται ότι αντιστοιχούσε περίπου στο 62% του συνόλου των στελεχών του SARS-COV-2, έναντι 44% δύο εβδομάδες νωρίτερα.
  • Πίεση στα νοσοκομεία: Η τάση όσον αφορά στις εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δυστυχώς αυξητική από εβδομάδα σε εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στα νοσοκομεία αγγίζουν τους 1.500, με την κάλυψη των απλών κλινών να βρίσκεται στο 50% και το υπουργείο Υγείας να εκπονεί σχέδιο για προληπτική εξασφάλιση περισσότερων κλινών εντατικής, κάνοντας παράλληλα έκκληση για επιτάχυνση των εμβολιασμών.
  • Εφησυχασμός: Στην Αμερική, σύμφωνα με το CDC, μόνο το 8% των παιδιών και το 19% των ενηλίκων έχουν λάβει το επικαιροποιημένο εμβόλιο COVID-19, ενώ στη χώρα μας μόλις το 10% των Ελλήνων να έχει κάνει τη νέα αναμνηστική δόση του εμβολίου.
5

Όλα τα στοιχεία των οχημάτων μας στο Gov.gr Wallet

  • Η νέα υπηρεσία: Μέσω του MyAuto και του Gov.gr Wallet οι πολίτες θα έχουν στην διάθεσή τους πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του οχήματός τους, όπως αυτά τηρούνται σε μητρώα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης. Τα στοιχεία ομαδοποιούνται σε κατηγορίες βάσει των μητρώων από τα οποία αντλούνται.
  • Τι θα περιλαμβάνει ο ηλεκτρονικός φάκελος; Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν μέσω του κινητού τους πρόσβαση στην άδεια κυκλοφορίας, στο αποτέλεσμα του τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), στα στοιχεία καταβολής τελών κυκλοφορίας, ακινησίας και ιδιοκτησίας, και στα στοιχεία ασφάλισης του οχήματος,
  • Ποιος ο στόχος; Το προσεχές διάστημα τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής Audit-Car στις ελεγκτικές αρχές, προκειμένου να αντλούν στοιχεία και να προχωρούν σε διασταυρώσεις σχετικά με τα οχήματα με ένα κλικ και έτσι να απαλειφθεί η ανάγκη προσκόμισης ή επίδειξης τους από τους πολίτες.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr