Μια γυναίκα 90 ετών ανασύρθηκε ζωντανή από σπίτι που κατέρρευσε στη δυτική Ιαπωνία μετά τα 7,6 Ρίχτερ που χτύπησαν τη χώρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Η υπερήλικη στην πόλη Suzu, στο νομό Ishikawa, επέζησε για περισσότερες από πέντε ημέρες (124 ώρες) μετά τον σεισμό των 7,6 Ρίχτερ, που σκότωσε τουλάχιστον 126 άτομα και γκρέμισε κτίρια και προκαλώντας κατολισθήσεις, μια πρωτόγνωρη επιβίωση καθώς οι πιθανότητες επιβίωσης μειώνονται τις πρώτες 72 ώρες.

Στρατιώτες και πυροσβέστες συνεχίζουν να ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια. Ανάμεσα στους νεκρούς του σεισμού συγκαταλέγεται και ένα 5χρονο αγόρι το οποίο υπέστη εγκαύματα όταν κατά τη διάρκεια του σεισμού χύθηκε πάνω του βραστό νερό, όπως αναφέρει ο Guardian.

Συλλυπητήρια από Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι μετασεισμοί απείλησαν πολλά σπίτια με κατάρρευση και πολλούς δρόμους με μπλοκάρισμα. Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι οι δρόμοι που έχουν ήδη ραγίσει μπορεί να διαλυθούν εντελώς, με τον κίνδυνο να γίνεται ακόμα μεγαλύτερος λόγω της βροχής και του χιονιού που έπεφτε τα ξημερώματα.

Η πόλη Wajima κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νεκρών -69- και ακολουθεί η πόλη Suzu, με 38 νεκρούς. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν, τουλάχιστον 27 από αυτούς σοβαρά. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σε μια ασυνήθιστη χειρονομία από τη γειτονική Βόρεια Κορέα, ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, όπως μετέδωσε το Σάββατο το επίσημο κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Κορέας.