Μία λίστα από πολλά αναγνωρίσιμα πρόσωπα φαίνεται να συνδέονται με τα σεξουαλικά εγκλήματα του Τζέφρι Επστάιν, αναμεσά τους και αυτό του γνωστού φυσικού και κοσμολόγου, Στίβεν Χόκινγκ.

Τα ονόματα δημοσιεύθηκαν αργά χθες το απόγευμα, Τετάρτη 3 Ιανουαρίου του 2024, από δικαστή, που έχει αναλάβει την υπόθεση. Όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα, πολλά αναγνωρισμένα πρόσωπα φέρεται να συμμετείχαν σε όργια και με ανήλικα άτομα.

Περίπου 170 διαφορετικά πρόσωπα που ήταν είτε συνεργάτες, είτε φίλοι, είτε θύματα του Επστάιν, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά από εντολή των δικαστικών αρχών της Νέας Υόρκης, ήδη από τον περασμένο μήνα. Ενώ, μαζί με τα πιο πρόσφατα έγγραφα, πάνω από 900 σελίδες συγκαταλέγονται στα προσωπικά αρχεία του Επστάιν. Όπως αναφέρεται από τα στοιχεία, που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ο καθηγητής Σίβεν Χόκινγκ ήταν ένας από τους διάσημους φίλους του σκηνοθέτη, που είχε συμμετάσχει σε όργιο ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα σε αυτή την πληθώρα αρχείων υπάρχει ένα μήνυμα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείου του Επστάιν που εμπλέκει σε σεξουαλικό πάρτι τον Στίβεν Χόκινγκ. Το συγκεκριμένο μήνυμα προς τη συνεργάτιδά του Ghislaine Maxwell, εξηγεί, ότι ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να δώσει αμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους της Virginia Giuffre, με απώτερο σκοπό να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της, λίγο μετά την υποβολή αστικής αγωγής στις ΗΠΑ το 2015.

Το εν λόγω μήνυμα έγραφε, ότι «Μπορείτε να εκδώσετε μια ανταμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, τους γνωστούς, την οικογένεια της Virginia που εμφανιστεί και βοηθήσει να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της είναι ψευδείς.  Το πιο δυνατό είναι το δείπνο Κλίντον και η νέα εκδοχή στις Παρθένες Νήσους που ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε ένα όργιο ανηλίκων».

Ποιος είναι ο Jeffrey Epstein;

Ο Epstein, ένας εκατομμυριούχος που ήταν γνωστός για τις σχέσεις του με προσωπικότητες υψηλού προφίλ, όπως ο πρίγκιπας Andrew, πέθανε στη φυλακή το 2019.

Κατηγορήθηκε ότι διατηρούσε ένα «τεράστιο δίκτυο» ανήλικων κοριτσιών για σεξ. Ο ίδιος δήλωνε αθώος.

Μια δεκαετία νωρίτερα είχε καταδικαστεί για προσέλκυση ανηλίκων για πορνεία.

Ο θάνατός του, καθώς περίμενε τις ομοσπονδιακές κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση, κρίθηκε ως αυτοκτονία από τον ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης.

Η επιρροή του δικτύου Επστάιν τροφοδότησε μετά το θάνατό του αριθμό θεωριών συνωμοσίας για μια δολοφονία που είχε εμφανισθεί ως αυτοκτονία.

Όμως η ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης και η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) κατέληξαν στο συμπέρασμα πως είχε πράγματι αυτοκτονήσει και πως ο θάνατος αυτός «δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας». Και τον περασμένο Ιούνιο το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε «τα συμπεράσματα του FBI όσον αφορά την απουσία εκληματικών πράξεων στο θάνατο του Επστάιν».