Χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα ρυθμούς, ο Δικέφαλος πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τους τρεις βαθμούς μέχρι το τέλος του αγώνα.

Σκόρερ για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου χρίστηκαν οι Ντεσπόντοφ, Μπάμπα, Μάρκος Αντόνιο και Μπράντον Τόμας ενώ ο ΠΑΟΚ έχασε και δύο πέναλτι με Σβαμπ και Σαμάτα, στα οποία νικητής αναδείχθηκε ο MVP των φιλοξενούμενων Μπάουμαν.

Σε ένα σχετικά ισορροπημένο στη μεγαλύτερή του διάρκεια πρώτο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιτεθεί, με τον ΠΑΟΚ να χρειάζεται μερικά λεπτά για να μπει στο κλίμα του ματς.

Οι Κρητικοί παρ’ ότι είχαν την κατοχή ψηλά στο γήπεδο και πλησίασαν την περιοχή του Κοτάρσκι, δεν απείλησαν σημαντικά τον Κροάτη γκολκίπερ. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση στο 23ο λεπτό, όταν ο Μπάουμαν νίκησε τον Σβαμπ από το σημείο του πέναλτι, σε παράβαση χέρι, που υπέπεσε ο Βούρος έπειτα από πλασέ του Ντεσπόντοφ. Στο 39΄η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά του Ντεσπόντοφ έπειτα από υποδειγματική ασίστ του Μπάμπα.

Δύο λεπτά αργότερα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και ο Ντεσπόντοφ «σέρβιρε» στον Μπάμπα και ο Αφρικανός μπακ με πλασέ από κοντά διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έχασε και δεύτερο πέναλτι στο ματς, καθώς ο Μπάουμαν σταμάτησε αυτή τη φορά τον Σαμάτα και κράτησε το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.