Στην Ιαπωνία βρίσκεται ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που έζησε τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ και το μίνι τσουνάμι που ακολούθησε.

Η κατάσταση στη χώρα είναι χαοτική, αφού οι ζημιές είναι μεγάλες, καθώς κτίρια κατέρρευσαν και εγκλώβισαν στα συντρίμμια τους κατοίκους τους. Η γη άνοιξε στα δύο, το ρεύμα κόπηκε και οι κάτοικοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν.

Ο σεισμολόγος, με μία ανάρτησή του στο Facebook, περιέγραψε όσα βίωσε. Το πιο σημαντικό, όπως αναφέρει, είναι ότι ένα μόλις λεπτό πριν τον σεισμό, στάλθηκε προειδοποίηση στα κινητά. «Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους συνανθρώπους μας» έγραψε.

Η ανάρτηση

«Μεγάλος σεισμός 7,6 μας κούνησε στην Ιαπωνία. Προειδοποίηση για τσουνάμι 5 μέτρα. Είμαστε καλά. Μοναδική εμπειρία η επίσημη προειδοποίηση για το σεισμό, που έφθασε σε όλα τα κινητά, σε δημόσιο χώρο, 1 λεπτό πριν την άφιξη των σεισμικών κυμάτων. Ήδη καταγράφεται τσυνάμι 3μ. Τα γρήγορα τρένα-σφαίρες σταμάτησαν αυτόματα. Αναφέρονται καταρρεύσεις κτιρίων στην επικεντρική περιοχή. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τους συνανθρώπους μας».