Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 18χρονος ο οποίος σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του το βράδυ της Τρίτης στο διαμέρισμα τους στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός κατηγορούμενος σκότωσε τον αδελφό του καρφώνοντας ένα ψαλίδι στο στήθος, ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις της μητέρας και της γιαγιας του οι οποίες και σήμερα βρέθηκαν στο πλευρό του, τα δύο αδέρφια τσακώθηκαν για μία μπλούζα.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι ο αδελφός του ήταν εκείνος που του έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εκείνος πήρε το ψαλίδι και τον χτύπησε για να αμυνθεί. Όπως είπε δεν ήθελε να του κάνει κακό και πρόκειται για ένα ατύχημα.

Ωστόσο, η ανακρίτρια και η εισαγγελέας λαμβάνοντας υπόψη και τη βαρύτητα της αξιόποινης πράξης έκριναν πως πρέπει να κρατηθεί προσωρινά .

Κατέθεσαν οι συγγενείς

Επί δύο ώρες παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο η μητέρα των δύο αδερφών η οποία αφού ολοκήρωσε την κατάθεσή της βγήκε από το ανακριτικό γραφείο υποβασταζόμενη από συγγενείς και ψυχολογικά καταρρακωμένη.

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων έλαβε από τη μητέρα η γιαγιά των δύο αγοριών.

Τρίτη μάρτυρας η οποία αναμένεται να εξεταστεί από την ανακρίτρια είναι η σύντροφος του 18χρονου δράστη.

«Συγκλονισμένος ο 18χρονος»

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 18χρονος αδελφοκτόνος δηλώνει συγκλονισμένος από το αποτέλεσμα της πράξης του και υποστηρίζει ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον αδερφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από την προανακρικτική του απολογία φέρεται να έχει υποστηρίξει ενώπιον των αστυνομικών ότι το δεξί του χέρι ήταν σε νάρθηκα μετά από σοβαρό τραυματισμό με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει πόσο σοβαρό ήταν το χτύπημα που κατάφερε στον αδερφό του.

«Τσακώνονταν συχνά»

Αλλοι μάρτυρες αλλά και τα μέλη της οικογένειας καταθέτουν ότι τα δύο αγόρια τσακώνονταν συχνά, κάτι το οποίο από μόνο του δεν μπορεί να εξηγήσει τη δολοφονία του 16χρονου.

Βέβαια οι καυγάδες τους ήταν αρκετά συχνοί και ισχυροί με αποτέλεσμα μετά από ένα τέτοιο, έντονο περιστατικό που έλαβε χώρα το 2022, τα δύο αδέρφια να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας.