Στο μοτίβο των τελευταίων ημερών θα κυλήσει ο καιρός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς  με λίγη συννεφιά, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και μικρής έντασης βροχές.

Ειδικότερα, αραιές νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα, οι οποίες κατά διαστήματα και κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές μικρής έκτασης αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ουσιαστικά θα ψιχαλίσει ή θα βρέξει λίγο τοπικά στις συγκεκριμένες περιοχές, και το βράδυ πιθανόν να ψιχαλίσει τοπικά και σε περιοχές στη δυτική Ελλάδα, στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα και πιθανόν και στη δυτική Πελοπόννησο. Αυτές οι καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν και μετά την αλλαγή του χρόνου.

Ομίχλες θα δημιουργηθούν το πρωί και το βράδυ σε όλη τη χώρα και τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 14-16 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και 16-19 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ. Στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί εντάσεως 2-4 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και ομίχλη το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, και θα δημιουργηθούν το πρωί και το βράδυ ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-14 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά

Την Δευτέρα ο νέος χρόνος θα κάνει ποδαρικό με βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης στα δυτικά και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, αλλά με αρκετό ήλιο στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει τους 16-19 βαθμούς, και θα πνέει δυτικός νοτιοδυτικός άνεμος στα πελάγη εντάσεως 3-5 μποφόρ.